07 / 05 / 2024

riskli alan riskli olmayan bina

riskli alan riskli olmayan bina

Kentsel dönüşümde risk olarak tespit edilen alanda yer alan veya riskli olarak tespit edilmeyen alanlarda yer almayan riskli binalar yıkılarak yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli alandaki sağlam binalar yıkılır mı?

Riskli alan da vergi istisnasına girdi!

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

Trabzon Arsin'de riskli alan kararı!

Trabzon ili, Arsin ilçesinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun Bafra'da riskli alan kararı!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kağıthane'de 'riskli alan' ilanı!

Kağıthane'de bir binanın çökmesi sonucunda faciadan dönülen Yahya Kemal Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Kağıthane'de riskli alan kararı!

İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Elazığ Maden İlçesi'ne bağlı Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İzmit Belediyesi'nden riskli alan açıklaması!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü riskli alan ilan edilen Veliahmet ve Hacıhızır mahalleleriyle ilgili açıklama yaptı.

İzmit'te 2 mahalle riskli alan ilan edildi!

İzmit'e bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri hakkında riskli alan kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Sayaocağı Caddesi-Köşegen Sokak arasında kalan bir kısım alanın riskli alan olarak belirlenmesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Kayseri Kocasinan'da riskli alan kararı!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bapğlı Sahabiye Mahallesi'ndeki bir alan riskli alan olarak ilan edildi. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İstanbul Eyüpsultan'da 2 mahallede riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Akşemsettin ve Çırçır Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

İstanbul Küçükçekmece'de riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli (Atatürk) Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

riskli alan riskli olmayan bina Haberi

riskli alan riskli olmayan bina

Riskli alandaki sağlam binalar yıkılır mı?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenileme projeleri geliştiriliyor.


Riskli alan; Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alana deniyor.


Riskli yapı ise; Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı olarak karşımıza çıkıyor.


Kentsel dönüşümde riskli alanda yer alan...