17 / 02 / 2025

Riskli alanların tespiti

Riskli alanların tespiti

Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlar, riskli alan olarak ifade ediliyor. Peki, riskli alanların tespiti nasıl yapılır?

Riskli alan tespiti!

Riskli alan tespiti nasıl yapılır? Bir bölgeyi riskli alan olarak kim ilan eder? İşte Riskli Alan Kanununda yer alan hükümler ve riskli alan tespiti hususuna ilişkin yasal esaslar...

Riskli alan nasıl belirlenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapının yıkılabilmesi için, söz konusu bir binanın "riskli olma" niteliğine sahip olması gerektiğini biliyoruz. Peki söz konusu riskli yapı değil de yapılar grubu ise riskli alan nasıl belirlenir?

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM'de!

Ülkemizdeki endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Riskli binaların tespiti için kriz masası kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de çöken binayla ilgili "Yahya Kemal Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız, kurulan Kriz Masasına başvurarak binalarının risk tespitini yaptırabileceklerdir." açıklamasında bulundu.

6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması konusunu kaleme aldı. İşte 6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması...

Murat Kurum: Riskli alanların tespiti için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden sonra riskli olduğu için yıkılan ve temeli atılan binaların olduğu alanda incelemeler yaptı.

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "20 yıllık süreçte de tüm şehirlerimizdeki riskli binaların tamamının dönüşümünü sağlamış olacağız.” dedi.

İstanbul'daki riskli alanlar tespit edilecek!

İstanbul Valiliği, afet riski en yüksek alanların tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacağını açıkladı. Valilik, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını duyurdu.

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik 2018!

Yatırım Alanlarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.  Yönetmelikle, ilgili mevzuat kapsamında kurulacak organize sanayi bölgelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Riskli alanların tespiti Haberi

Riskli alanların tespiti

Riskli alanların tespiti nasıl yapılır?

Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alan, riskli alan olarak tanımlanıyor.


Peki riskli alanların tespiti nasıl yapılır? Riskli alanları kim tespit eder? İşte riskli alanların tespiti ile ilgili yasal hükümler:


Riskli alanların tespiti ve itiraz

MADDE 7 – (1) Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit edilir.


(2) Riskli yapıların tespiti;


a) Öncelikle yapı malikleri veya kanunî temsilcileri tarafından, masrafları kendilerine ait olmak üzere yaptırılır. Maliklerce yapılacak riskli yapı tespiti talebi, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile yapılır.


b)...