28 / 04 / 2024

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.



"6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeyle gerçek ya da tüzel kişilerin, afet riskli olduğu tespit edilen evini ya da iş yerini kendi olanakları yapmak istemeleri durumunda bankalardan kullanacakları kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin temeller belirlendi.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Buna göre, hak sahipliği esasında destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti, güçlendirme kredisi için 240 bin TL'ye, konut yapım ve edinme kredileri ile iş yeri yapım kredisi 600 bin TL'ye, iş yeri edinme kredisi ise 250 bin TL'ye yükseltildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön