11 / 05 / 2024

Riskli asansörler denetleniyor mu

Riskli asansörler denetleniyor mu

Türkiye genelinde 1 Ocak-20 Aralık'ta 3 bin 707 asansörün denetlendi, uygunsuzluk nedeniyle risk taşıyan asansörler için 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildi.

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Esenyurt'ta kentsel dönüşüm çilesi bitmiyor!

İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümle yapılan bir sitenin sakinleri, inşaat şirketinin borçlarını ödeyemediği için alacaklıların da asansörler ile boş dairelerdeki kapı, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye başladığını söylediler.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çankaya'da kural dışı asansöre tolerans yok!

Çankaya Belediyesi 2016 yılı içinde yaptığı denetimler sonucunda, 2051 asansörü riskli buldu ve mühürledi.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

Bağcılar'daki asansörler denetleniyor!

Bağcılar Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullar, hastaneler, ibadethaneler, işyerleri ve konutlarda kullanımda olan asansörlerin yıllık kontrol işlemlerini düzenli olarak yapıyor.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Ankara'daki asansörler yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlılara büyük kolaylık sağlayan asansörlerin de yaygınlaştırıldığını, bu amaçla yeni yapım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

Riskli asansörler denetleniyor mu Haberi

Riskli asansörler denetleniyor mu

Türkiye genelinde 1 Ocak ile 20 Aralık tarihleri arasında 3 bin 707 asansör denetlendi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Türkiye genelinde 1 Ocak-20 Aralık'ta 3 bin 707 asansörün denetlendiğini, uygunsuzluk nedeniyle risk taşıyan asansörler için 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildiğini bildirdi. 


Dere, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) hizmet binasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BTSO tarafından gerçekleştirilen "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrollere İlişkin Denetimler Toplantısı"nda, asansörlerle ilgili Piyasa Gözetim ve Denetimler Yönetmeliği'nin imza aşamasında olduğunu, bunun 2016 yılının ocak ayında yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi. 


Asansör denetimlerinin devam ettiğini vurgulayan Dere, "Türkiye genelinde 1 Ocak ile 20 Aralık tarihleri arasında 3 bin 707 asansör denetlendi. Söz konusu...