06 / 05 / 2024

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.




Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin  denetimi yapılıyor. Denetimler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmelik gereğince RoyalCert firması yetkili uzmanları tarafından gerçekleştiriliyor.


Bandırma Belediyesi’nin protokol imzaladığı RoyalCert firması muayene ekiplerince gerçekleştirilen yıllık kontrollerde kullanım hatası bulunan veya eksiklikleri olan asansörlere uyarı etiketleri yapıştırılıyor. Asansör kullanılamayacak durumda ise kırmızı etiket, kullanılabilir durumda ise yeşil etiket yapıştırılıyor. Belirlenen eksikler site yönetimi ile asansör bakım firmalarına bildiriliyor. Muayene ekiplerince belirlenen eksiklikler ve asansörle ilgili tüm bilgiler belediyenin kayıtlarına alınıyor.


Hizmet dışı bırakılan asansörler, RoyalCert firması muayene ekipleri tarafından yeniden kontrol ediliyor. Eksikliklerin giderildiği belirlenince yeşil etiket yapıştırılarak asansör yeniden hizmete açılıyor. Her yıl kontrollerin yapılması zorunlu tutuluyor. Kat maliki veya görevlendirilen yönetici sorumlu tutuluyor.



Bandırma Belediyesi


Geri Dön