25 / 11 / 2024

riskli binanın yurt dışında yaşayan malikleri

riskli binanın yurt dışında yaşayan malikleri

Kentsel dönüşümde öncelik, kat maliklerinin anlaşması oluyor. Anlaşmanın sağlandığı riskli binada süreç daha hızlı işliyor. Kentsel dönüşümde yurt dışında yaşayan malikler varsa ve bu kişilere ulaşılamıyorsa ne olur?

İnşaat mühendisi örnekle açıkladı! Bir çok riskli bina neden kentsel dönüşüm ile yenilenemiyor?

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir çok riskli binanın neden kentsel dönüşüm ile yenilenemediğini örneklerle açıkladı. 

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Büyükçekmece’de riskli 8 binanın yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece Belediyesi, olası İstanbul depreminde yıkılacağı tahmin edilen 8 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Türkiye'de 631 bin deprem riskli binanın 515 bini yıkıldı!

Gazeteci Endin Ardıç, "Türkiye'de tam 631 bin "deprem riskli bina" saptanmış, Şaka değil. Bunların 515 bini de yıkılmış. Bu da şaka değil." diyor...

Sarıyer'deki riskli binanın sakinlerine kira yardımı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, "Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım." dedi.

Yalova'da riskli 700 binanın 635'i yıkıldı!

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, bölgede riskli olduğu tespit edilen 700 binanın 635'i yıkıldı.

Riskli binanızı dönüştürebilirsiniz!

İstanbul Kartal ve Kağıthane’de çöken binalar bina güvenliğini gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı dönüştürmek için siz de harekete geçebilirsiniz. Hükümetin 125 bin TL'ye kadar kredi ve yüzde 5’e kadar faiz desteği var.

Kartal'da yıkılan binanın temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yıkılan binanın yerine yeni bina yapmak ve o yatay mimari esaslı dönüşümü yapmak için kentsel dönüşümü başlattık ve bugün o binanın temelini inşallah atmış olacağız" dedi...

Turken Vakfı'nın yurt dışında gayrimenkul edindiği iddiası TBMM'de!

Turken Vakfı'nın yurt dışında gayrimenkul edindiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki 66 bin binanın risk tespiti yapıldı!

2012'de çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında İstanbul'da 66 bin binanın risk tespiti yapılırken, 325 bin hane halkı da evlerini kentsel dönüşüme dahil etti...

Fatih'te 4 katlı binanın inşaat iskelesi çöktü!

Fatih'te sabah saatlerinde yıkım aşamasında olan 4 katlı binanın inşaat iskelesi çöktü. Çökme sırasında bölgede kimse olmaması büyük bir faciayı önledi.

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

riskli binanın yurt dışında yaşayan malikleri Haberi

riskli binanın yurt dışında yaşayan malikleri

Kentsel dönüşümde yurt dışında yaşayan malikler!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine sağlam binalar inşa ediliyor. Bu süreçte devlet tarafından sağlanan birtakım desteklerden faydalanılabiliyor. 


Ancak, kentsel dönüşümde öncelik, kat maliklerinin anlaşması oluyor. Anlaşmanın sağlandığı riskli binada süreç daha hızlı işliyor. Kentsel dönüşümde yurt dışında yaşayan malikler varsa ve ulaşılamıyorsa ne olur?


Peki yıkılacak olan binada maliklerden biri yurt dışında olduğu için hiç bir şekilde ulaşılamıyor tebligat gitmiyor süreç ne şekilde isler o kişinin hakları kime geçer?


"6306 sayılı Kanun kapsamında yapılan tebligatların tapu müdürlüklerince öncelikle adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde belirtilen adreslere yapılması gerekmektedir.


Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden maliklerin adres bilgilerine ulaşılamaması halinde öncelikle adres bilgilerinin bulunabileceği kurum ve kuruluşlardan adresin temini yoluna gidilmesi, yine sonuç alınamazsa...