05 / 05 / 2024

riskli konut nasıl belirlenir

riskli konut nasıl belirlenir

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan yapıların ortak özelliği beton kalitesizliği ve binaların ortalama yaşının 25 yıl olmasıydı. Deprem sonrası birçok ilde vatandaşlar, "Oturduğum bina acaba sağlam mı?" diye araştırmalara başladı.

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır?

TOKİ Türkiye genelinde dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum; açık satış yoluyla binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki, TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır? İşte başvuru şartları...

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Değerli konut nasıl vergilendirilir?

Değerli Konut Vergisi'nin 20 Mart'a ertelenmesi yeni yasa teklifi hazırlığının yapılacağının habercisi oldu. Peki değerli konutta vergilendirme nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

EB-5 sisteminde konut nasıl alınır?

500 bin ABD Doları yatırım karşılığı oturma izni verilen ülke vatandaşları arasında Türk vatandaşları da var. Bu programa “EB-5” adı veriliyor. Peki EB-5 sisteminden faydalanarak, EB-5’e dahil gayrimenkullerden konut almak isteyenler nasıl bir yol izliyor?

Konut kredisi faizleri Temmuz 2019’a nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranları yükseliş trendinin ardından Haziran ayında hızlı bir düşüş gerçekleştirdi. Konut kredisi faiz oranları Temmuz ayının ilk işlem gününe nasıl başladı?

Konut kredisi vadesine göre taksit nasıl hesaplanır?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Haziran ayının 3'üncü haftasında da devam etti. Peki konut kredisi vadesine göre taksit nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Nakti olmayan ancak ev almak isteyen birçok vatandaş konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki, konut kredi nasıl hesaplanıyor? İşte kredi vadesine göre taksit hesaplama...

Ortak konut kredisi nasıl kullanılır?

Ortak konut kredisinin nasıl kullanılacağı oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Ortak konut kredisi bankalardan arkadaş, kardeş, akraba ya da eş ile beraber ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanılıyor. Peki, ortak konut kredisi nasıl kullanılır?

Ortak konut kredisi nedir? Nasıl kullanılır?

Ortak konut kredisi bankalardan arkadaş, kardeş, akraba ya da eş ile beraber ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanılıyor. Peki, Ortak konut kredisi nedir? Nasıl kullanılır?

Konut kredisi faizleri dövizden nasıl etkilendi?

Döviz kuru Merkez Bankası’nın ek sıkılıştırmaları kaldırması ve ABD ile yaşanan ilişkiler sonucu tekrar yükselişe geçti. Konut kredisi faiz oranları döviz kurundan nasıl etkilendi? Tüm Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı listeledi.

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı? Peş peşe artışların yaşandığı haftada konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

riskli konut nasıl belirlenir Haberi

riskli konut nasıl belirlenir

Türkiye'nin 2023 ulusal deprem eylem planının olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Türkiye'de konut ve iş yerlerinin envanterinin çıkarılması ve dijitalleştirilmesi gerekiyor. İnsanlar mahallenin, sokağın ve inşa edilen binanın durumunu öğrenmeli. Bu yapay envanter üzerinden riskler görülmeli" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak'tan Hasan Hız'ın haberine göre; Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Samet Arslan, Türkiye'de konut ve iş yerlerinin envanterinin çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Bu yapay envanter sayesinde vatandaşların riskli binalara ilişkin bilgilere ulaşabileceğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"İzmir'de bir mahallenin, sokağın ya da binanın durumunu öğrenebilmeliyiz. Bu binanın durumu nedir, kritik midir, kaç yıllıktır, deprem performansı gözlemsel seviyede var mıdır, yok mudur? Bunların acilen hazırlanması gerekir."

"KONUT ENVANTERİ ÇIKARILIP, DİJİTALLEŞTİRİMELİ"

Türkiye'nin 2023 Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nı hayata geçirdiğine vurgu...