05 / 05 / 2024

Riskli yapı kayıp 5 milyon

Riskli yapı kayıp 5 milyon

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı istismar eden müteahhitlerin, yerine apartman dikecekleri gecekondular için 'riskli yapı' kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Şişli ilçesi, Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Eyüpsultan'daki riskli yapılar yıkılıyor!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralanmalardan sonra riskli yapıların yıkımı hızlandırıldı. 

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Riskli yapılara 'güçlendirme ruhsatları' verilecek!

Riskli binada yaşayan milyonlarca vatandaş için yeni bir süreç başlatılıyor. İmar barışı kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ alanlar eğer evleri riskli ise güçlendirme ruhsatı verilecek.

Çiftçi Towers da yapı kayıt belgesi aldı!

İstanbul Zincirlikuyu’da hayata geçirilen ve Mart ayında kaçak yapılaşma sebebiyle mühürlenen Çiftçi Towers da imar barışından faydalanıp yapı kayıt belgesi aldı.

Yapı kayıt belgeleri dağıtılıyor!

Yapı Kayıt Belgesi ile 13 milyon binanın imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Başvurusunu yapıp, hesaplanan cüzi miktardaki belge bedelini ödeyenler; yıkımdan kurtulacak, elektriğini, suyunu bağlatabilecekler.  

Mustafa Bozbey, riskli yapı uyarısı yaptı!

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaparken, Başkan Mustafa Bozbey, şehirdeki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Riskli yapı yıkılma zamanı!

Ekonomik ömrünü tamamlayan riskli yapılarını yıktırıp, yeniden inşa etmek ve bu süreçte Bakanlığın sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmak isteyenler risk raporu alabiliyor. Peki, riskli yapı yıkılma zamanı ne zaman?

Tüm riskli yapılar yıkılıp yerine güvenli yapılar yapılmalı!

TMMO inşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ziya Ozhan "Tüm riskli yapılar yıkılıp yerine güvenli yapılar yapılarak depremin insanlara verdiği maddi ve manevi zararlar en aza indirilebilir'dedi.

Bülent Deniz; Kayıp kaçak bedeline rekor oranda zam yapıldı!

Elektrik hizmet bedellerinin belirlenmesine ilişkin 25.06.2015 tarihli EPDK kararını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “kayıp kaçak bedeline rekor oranda zam yapıldı” dedi.

Riskli yapı kayıp 5 milyon Haberi

Riskli yapı kayıp 5 milyon

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasasının istismar eden müteahhitlerin yerine apartman dikecekleri gecekondular hakkında riskli yapı kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti. Akgül, "Bu yöntem bize 9 ayda 5 milyon kaybettirdi" dedi. 



KENTSEL dönüşüm kapsamında Ankara'nın ilçelerinin büyük bir bölümünde eski binalar yıkılıp yerlerine yeni ve teknolojik binalar yapılıyor. 


Ömrünü dolduran binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda riskli yapı belgesi aldıktan sonra 'Kentsel Dönüşüm' kapsamına alınıp birçok ödemeden muaf tutularak yeniden yapılıyor. 

Kentsel Dönüşüm en hızlı yaşandığı ilçelerin başında gelen Mamak'ta ömriinii dolduran binalar yıkılıp yerine yenisi yapılırken, yasanın getirdiği hakları istismar eden müteahhitler belediyeyi 9 ayda 5 milyon zarara uğrattı. 


Gecekonduyu riskli yapı ilan ediyorlar Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül. Kentsel Dönüşüm Yasasıyla birlikte Çevre ve Şehir Bakanlığı...