19 / 05 / 2024

rize çardak

rize çardak

Rize'nin Büyükköy beldesinde yaşayan Mustafa Bostan, Rize Büyükköy beldesinde gürgen ağacının dalına 100 basamakla çıkılan çardak yaptı ve kimsenin girmemesi için de çardağa kapı taktı...

Mehmet Ergün Turan: Rize'de kentsel dönüşümle selin önüne geçilecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Rize’nin Hamam Deresi yerini Timya Vadisi’ne bırakıyor” Turan, “Kentsel dönüşümde amaç yerinde dönüşüm. Rize’de kentsel dönüşümle sel felaketinin önüne geçilecek' dedi.

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor!

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor. Suyun döküldüğü kayalıklarda oluşan ve de doğal jakuziyi andıran göletlere girerek serinleyen turistler, yemyeşil doğanın ve de manzaranın tadını çıkardı.

TOKİ'den Rize'ye 759 konut!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem ve sel gibi afetlerde can ve mal kaybma neden olan kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de de hayata geçiriyor.

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor.

Rize'deki Hamam Deresi Timya Vadisi oluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rize’deki Hamam Deresi mevkiinde 759 konut inşa edileceğini ve bölgenin isminin ‘Timya Vadisi’ olacağını açıkladı.

Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de!

İtalya'nın yan yatmış ünlü Pisa Kulesi'nin bir benzeri Rize'de çıktı. Ali Rıza-Sündüz Zaman çiftinin yaşadığı 3 katlı bina günden güne eğiliyor.Ali Rıza Zaman, Zemin yumuşak olduğu için binanın yana doğru eğildiğini söylüyor...

Rize Hamadere'de TOKİ 759 adet konut inşa edecek!

Rize Hamamderesi 759 Adet Konut, 1 Adet AVM, 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Çardak Temizlik Tekstil Orman Ürünleri İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çardak Temizlik Tekstil Orman Ürünleri İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ayhan Ersin Şahin tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 23 Temmuz'da kuruldu.

TOKİ Rize Hamamderesi'nde 759 adet konut yaptıracak!

Rize Hamamderesi 759 Adet Konut, 1 Adet AVM, 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Rize'deki 26 metrelik yürüyen merdiven açılışı iptal edildi!

Rize’de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılacağı törenle hizmete sokulacağı duyurulan yürüyen merdivenin açılış töreni, sosyal medyada yapılan yorumlar sonrasında iptal edildi. Bakan Yazıcı, merdivenle sadece alt caddeden üst caddeye çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın babasının adı Rize'de yapılan İmam Hatip Lisesi'ne verildi!

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde yeni yapılan İmam Hatip Lisesi'ne Başbakan Erdoğan'ın vefat eden babası Ahmet Erdoğan'ın adı verildi. Okul, 2014- 15 eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak...

Şanlıurfa Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı hakkında son karar!

Yetimoğlu Madencilik tarafından işletilen taş ocağındaki dinamit patlatmaları nedeniyle bitişiğindeki Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının zarar gördüğüne ilişkin BİMER'e yapıla başvuru üzerine inceleme başlatıldı.

Rize'de toprak kayması sonucu 4 ev boşaltıldı!

Rize'de toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak ve kaya parçaları 10 katlı Sabret Apartmanına çarptı. Apartmanda bir daire ve inşaat sahasının üst kısmında bulunan Hamdi Hasçelik'e ait 3 katlı binada yaşayanlar risk nedeniyle tahliye edildi.

rize çardak Haberi

rize çardak

Beldeye bağlı Demirciler Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bal üretimi yapan Mustafa Bostan, arıcılığı babasından öğrendiğini ve devam ettirdiğini söyledi.


Babasının arıcılıkla uğraştığı dönemde kovana çıkmak için zorluk çektiğini ifade eden Bostan, "Babamın, ağacın gövdesinde bulunan kovana rahat ulaşabilmesi için basamak yaptık. Kovanın bulunduğu yere 100 ahşap basamakla çıkılıyor" dedi.


Bostan, babasının vefatının ardından işleri kendisinin yürüttüğünü anlatarak, "Merpenle çıktığımız bu bölümde oturmak için küçük bir kulübe yapmaya karar verdik. Tam bir kulübe olmadı ama çardak gibi bir şey yaptım. Buraya su ve elektrik de bağladım. Dostlarımı burada ağırlamaya çalışıyorum" diye konuştu.


Çardağa çıkanların yükseklik ve basamaklar nedeniyle biraz zorlandıklarına dikkati çeken Bostan, şunları kaydetti:


"Buraya dertli çıkan adeta dertsiz iniyor. Burada böyle bir yer olduğunu duyanlar görmeye geliyorlar. Ağacın ziyaretçisinin artmasının ardından kapı takmak...