11 / 05 / 2024

Rize-Erzurum duble yolun ortasında kalan ev

Rize-Erzurum duble yolun ortasında kalan ev

Rize - Erzurum duble yolunun İkizdere ilçesi Ayvalık köyü mevkisinde kamulaştırma yapılmadığı için yol ortasında kalan iki katlı evde, yol yapım çalışmaları nedeniyle hasar oluştu.

Elazığ, Erzurum ve Rize için acele kamulaştırma kararı!

Elazığ, Erzurum ve Rize illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

İzmit-Kandıra duble yol çalışması TBMM gündeminde!

İzmit-Kandıra duble yol çalışmasının ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yolun ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Gaziantep-Nurdağı karayolu sorunu meclis gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep-Nurdağı karayolundaki problemlere ve yapılması öngörülen duble yolun durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize'de yolun üstüne 3 katlı bina yaptı!

Rize'de yaşayan bir kişi, arsasının uygun almaması nedeniyle 3 katlı evini ana kolonları yol üzerine kalacak şekilde inşa etti.

Ovit Tüneli'nde delme çalışmaları Eylül'de tamamlanacak!

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olma özelliğini taşıyan, Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı'nda yapımı süren tünelde delme işleminin eylül sonuna doğru tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Akhisar-Gölmarmara karayolu mecliste konu oldu!

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Akhisar-Gölmarmara karayolunda yapılan bir kavşağa ve yaşanan kazalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Nurlu, duble yolun ve kavşakların standartlara uygun yapılıp yapılmadığını sordu..

Rize'de yolun üzerine ev yapıldı!

Rize’nin Çayeli İlçesi Karaağaç Köyü’nde yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Demir, yeni evini tapulu arazisinden geçen köy yolunun üzerine inşa etmeye başladı.

Rize Çayeli'nde yol üzerine ev inşa ediliyor!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan Mehmet Demir, arazisinden geçen yolun üzerine, yerden 6 metre yükseklikte ev yapmaya başladı. Demir: "6 metre yüksekliğinde yaptım ki evin altından her araç rahatlıkla geçsin" dedi.

Rize Pehlivantaşı Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Merkez Pehlivantaşı Duble Yolu'nun Pehlivantaşı Tünellerinde iki taraftan devam eden çalışmalar neticesinde tüneller birleştirildi. Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tüneli inceledi.

Elazığ-Keban karayolunda çökme meydana geldi!

Elazığ-Keban karayolunun 20’nci kilometresinde çökme meydana geldi. Yağışların ardından yolun 150 metrelik bölümünde meydana gelen çökme nedeniyle duble yolun sağ şeridi kullanılamaz hale geldi.

Rize-Erzurum duble yolunun ortasında kalan evde hasar oluştu!

Rize - Erzurum duble yolunun İkizdere ilçesi Ayvalık köyü mevkisinde kamulaştırma yapılmadığı için yol ortasında kalan iki katlı evde, yol yapım çalışmaları nedeniyle hasar oluştu.

Ovit Dağı çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatıldı!

Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisi ulaşıma kapandı.

Rize-Erzurum duble yolun ortasında kalan ev Haberi

Rize-Erzurum duble yolun ortasında kalan ev

Rize-Erzurum duble yolunun İkizdere ilçesi Ayvalık köyü mevkisinde kamulaştırma yapılmadığı için yol ortasında kalan iki katlı evde, yol yapım çalışmaları nedeniyle hasar oluştu.


Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından üç yıl önce, Rize-Erzurum duble yol çalışması kapsamında Rize-İkizdere arasında da yol genişletme çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Ayvalık köyünde Mustafa Yılmaz ve yakınlarına ait iki katlı ev, yolun ortasında kalmasına rağmen kamulaştırılmadı. 


Yolun ihale edilmesinin ardından müteahhit firma yol genişletme çalışmasına başladı. Yol genişletme çalışmaları kapsamında dinamit patlatılması ve kayaların yuvarlanması nedeniyle iki katlı evin duvarının bir bölümü ve çatısı çöktü. Evin içindeki eşyalar hasar gördü, temelinde ise kayma oldu.


Mehmet Ali Yılmaz, babası Mustafa Yılmaz'dan kendisine kalan evin hasar görmesi üzerine Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne dilekçeyle başvurarak çalışmaların durdurulmasını istedi. Yılmaz, İkizdere Jandarma...