07 / 05 / 2024

Rize Eski Orta Camii kentsel dönüşüm

Rize Eski Orta Camii kentsel dönüşüm

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

TOKİ Eskişehir 77 konut ihalesi 19 Ekim'de!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir'de 77 konut inşa edecek.

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

TOKİ'den Eskişehir'e 70 yeni konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan TOKİ Eskişehir İli Mihalgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi 70 Konut) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Rize Emniyet Müdürlüğünün eski binası yıkılıyor!

Rize'deki eski emniyet müdürlüğü binasının yıkım çalışmaları başladı.

Chloe, Serdar Ortaç'tan ev ve araba aldı!

Serdar Ortaç, önceki gün boşandığı Chloe Loughnan’a İstanbul’dan bir ev ile bir araba verdi. Ortaç, eski eşine tazminat da ödeyecek.

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

Rize Orta Cami açılışa hazırlanıyor!

İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan Rize Orta Cami açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılacak.

Rengin İnşaat iflas mı ediyor?

Alan İnşaat’ın sahibi Metin Alan ve Güleryüz Nalburiye’nin eski ortağı Erhan Güleryüz tarafından kurulan Rengin İnşaat'ın bir süredir ekonomik kriz içinde olduğu belirtildi. İddialara göre, firma borç yüzünden şantiyelerini kapattı.

Jak Kamhi'nin 3 milyon dolarlık evi eski ortağına geçti!

Alman beyaz eşya devi BSH, eski ortağı olan Jak Kamhi'ye karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 3 hafta önce çıkan kararla birlikte Kamhi'nin 3 milyon dolarlık malikanesinin de sahibi oldu.

Alman Bosch'tan Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava!

Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi'nin başı bu aralar eski ortağı Alman Bosch şirketi yüzünden dertte. Alman Bosch Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava açtı.

Rize Yeni Orta Cami'de son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeni Orta Cami’de yapılan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Demet Akalın ve Okan Kurt’a 32.8 milyon TL'lik haciz şoku!

Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt'un eski ortağı Osman Görgülü, Kurt'a borçlarını ödemediği iddiasıyla icra takibi başlattı.

TOKİ Odunpazarı lise ve ortaöğretim inşaat ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Karapınar Mahallesi'nde lise ve orta öğretim inşaat ihalesi yapıldı.

Rize Eski Orta Camii kentsel dönüşüm Haberi

Rize Eski Orta Camii kentsel dönüşüm

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.


5 Aralık itibari ile ihale işlemi neticelenen Eski Orta Cami'nin, Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına naklini üstlenen ve ihaleyi alan Emre İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti ile Rize Belediyesi arasında imza akdi gerçekleştirildi.

Karayolları ağı kapsamına alınan, menderes bulvarı ve Güney Çevre Yolu ile Dosma kavşağını birbirine bağlayacak olan bulvar projesinin gerçekleştirilmesi için proje içerisinde kalan Eski Orta Cami'nin taşınması, restorasyon ve rekonstrüktisyon işlemi 11 ay gibi bir süre içerisinde gerçekleştirilecek.


Eski Orta Cami, Yeniköy mahallesinde yapımına başlanan Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm alanında bulunan 1987 ada 1 nolu parselde, 1842 metre karelik alanda...