15 / 05 / 2024

rize ilk cam kubbeli cami

rize ilk cam kubbeli cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleşiyor. Denize 'sıfır' olarak yapılacak proje toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilecek..

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

BİM'de Fakir robot süpürge 4.599 TL’ye, 6 parça cam kupa 75 TL’ye, kırmızı kapaklı borcam 65 TL’ye düştü!

BİM’den ağustos ayının ilk indirimli ürünler kataloğu geldi. Bu kapsamda, 4 Ağustos Cuma günü Fakir robot süpürge 4.599 TL’ye, 6 parça cam kupa 75 TL’ye, kırmızı kapaklı borcam 65 TL’ye düşecek. İşte 4 Ağustos 2023 BİM fiyat listesi...

Profilo’da ankastre cam set alana seçili bulaşık makineleri 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı!

Beyaz eşya denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biri olan Profilo, büyük bir kampanya düzenlediğini duyurdu. Profilo, ankastre cam set alana BMA5162EG Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi başta olmak üzere seçili bulaşık makinesinin 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu paylaştı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Rize kuraları çekildi! İşte sorgulama ekranı...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize'de "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında inşa edilecek olan konutların kura çekilişini gerçekleştirdi.

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Rize'deki riskli yapılar için harekete geçildi! Dönüşüm başlıyor!

Rize'de şehir merkezinde, deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanın yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan 173 bin metrekare büyüklüğündeki kısımda 'korozyon' sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız bölümde, kentsel dönüşüm projesinin ilk etabına başlıyor. 

Rize'de kentsel dönüşüm mağdur etmeyecek!

Rize’de kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı için düğmeye basıldı. Çalışmalar hakkında konuşan RESOB Başkanı Güven Aksoy, ''173 bin metrekarelik kısımda kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başlandı'' dedi.

Rize-Artvin Havalimanı 29 Ekim 2020'de tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy’de, 766 hektarlık alan üzerinde kurulan ve temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı 29 Ekim 2020 yılında hizmete açılacak. 

rize ilk cam kubbeli cami Haberi

rize ilk cam kubbeli cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde adından söz ettirecek bir proje hayat bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleşiyor. Denize 'sıfır' olarak yapılacak proje toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilecek. Projeyi değerli kılan en önemli olgu ise cami ve caminin inşaası esnasında kullanılacak teknikler.


CAMİNİN KUBBESİ 'CAM'DAN OLACAK 


Minarelerin ahşap olarak yapılacak caminin kubbesi ise camdan olacak. Bu özelliğiyle Türkiye'nin ilk cam kubbeli camisi olacak. Cami inşaatında ve tezyinatında birçok ilk de gerçekleştirilmiş olacak. Camide taş, ahşap ve camın mükemmel uyumu yapıya abidevi bir özellik kazandıracak. Geçmiş ile modernizmin buluşacağı projede uzun ömürlü doğa malzemeleri ve ileri teknoloji teknikleri kullanılacak. 100 yıl sonra, ilk defa tamamen kesme masif taş, ahşap ve camdan oluşan bir cami ve etrafındaki külliye...