04 / 05 / 2024

rize Uluslararası Karadeniz Günü

rize Uluslararası Karadeniz Günü

Uluslararası Karadeniz Günü Rize’de kutlanacak. “31 Ekim Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi” organizasyonun açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yapacak.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Karadeniz'de bulunan rezervin değeri 80 milyar dolar!

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin değerinin 80 milyar dolar olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz, Arap gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Son dönemde Orta Doğu ve Körfezden gelen yatırımcıların radarında Doğu Karadeniz Bölgesi var. Bölgedeki gayrimenkul pazarı altın çağını yaşıyor. Emlak piyasası en hareketli il Trabzon. Ardından sırasıyla Ordu, Giresun ve Rize geliyor... 

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

Rize'de 70 bin kişinin yaşadığı binalar yıkılabilir!

Karadeniz'in Rize ilçesinde deniz doldurularak, kazanılan 350 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı binalar yıkım tehlikesi ile karşı karşıya geldi. 

Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı!

Türk sinema ve dizi oyuncusu ünlü Berrak Tüzünataç, Karadeniz yaylalarından ev alan ünlüler arasına girdi. Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı.

TOKİ Karadeniz'in 2 ilinde kentsel dönüşüme başlıyor!

Yeni konut üretmeye devam eden TOKİ, Karadeniz'in Trabzon ve Rize illerinde kentsel dönüşüm kapsamında toplam 299 konut inşa edecek.

Rize'de konut satışları arttı!

2017 yılı Mayıs ayında Doğu Karadeniz'de satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayma göre yüzde yüzde 2,2 artış ile 2 bin 588 oldu. Rize ise konut satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 57,8 arttı.

Rize'de taşkın riskleri azaltılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur.

Rize Havalimanı için ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize Havalimanı için hazırlanan ve 100 milyon ton taşın Karadeniz'e döküleceği ÇED raporunu yeterli bularak onayladı.

Titanic Hotels Karadeniz'de ilk otelini bu yıl açacak!

55 milyon euroluk yatırımla golf turizmine giren Titanic Grubu, uluslararası bir zincir olmayı hedefliyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Aygün, "Anadolu'da franchise vermeye başlayacağız. Karadeniz'de ilk otelimizi bu yıl açıyoruz" dedi

rize Uluslararası Karadeniz Günü Haberi

rize Uluslararası Karadeniz Günü

Her yıl kutlanan “Uluslararası Karadeniz Günü” 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Rize’de gerçekleşecek. Ulusal düzeyde kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen “31 Ekim Karadeniz Günü Çevresel Etkinlikleri ve Kamunun Bilinçlendirilmesi” organizasyonun açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yapacak.


Karadeniz’de karadan, gemilerden ve atmosferden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması (Bükreş) Sözleşmesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan altı ülkenin temsilcileri (Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Türkiye) tarafından imzalandı.


Bu Sözleşme altında, Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması ve İyileştirilmesi Stratejik Eylem Planı 31 Ekim 1996 tarihinde imzalanmış olup, 1996 yılında İstanbul’da düzenlenmiş olan Taraf Ülkeler Toplantısı’nda, 31 Ekim tarihi “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak ilan edildi.


Bu kapsamda her yıl 31 Ekim tarihi “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak...