06 / 05 / 2024

Rize\'nin Piriçelebi Mahallesi

Rize\'nin Piriçelebi Mahallesi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ulaşmak için 164 basamaklı merdiven yapılan apartmanın ruhsatlı olduğunu belirtti

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Rize Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi mecliste!

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev boşatıldı!

Rize'nin Pazar ilçesinde yaşanan heyelan nedeniyle 3 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize'de heyelan nedeniyle 4 ev boşatıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelanda köy yolu ulaşıma kapandı, 4 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de inşaat halindeki köprü çöktü: 3 yaralı!

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Yenicami köyünde inşaat halindeki köprü çöktü, yaşanan olayda 3 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Rize Fındıklı’daki millet bahçesi banka kredisiyle mi inşa edildi?

Rize'nin Fındıklı ilçesinde inşa edilen ve daha sonra CHP'li belediye başkanı tarafından “100’üncü Yıl Atatürk Parkı” ismi değiştirilen millet bahçesinin Halkbank ve İller Bankası'ndan alınan krediyle yapıldığı belirtildi.

Rize Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Merkez İlçesi, Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de arazi kavgasında ölü sayısı 3'e yükseldi!

Rize'nin Pazar ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar birbirlerine girdi. Olay sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti.

Rize İkizdere'de çığ sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev yıkıldı!

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde meydana gelen çığ olayı sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Rize'nin 'Pisa' kuleleri yan yattı!

Rize'nin yıllar önce inşa edilen 4 binası vatandaşları korkutuyor. Rize'nin 'Pisa' kuleleri olarak binaların bir an önce yıkılması bekleniyor.

Rize\'nin Piriçelebi Mahallesi Haberi

Rize\'nin Piriçelebi Mahallesi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yamaca inşa edilen ve ulaşmak için 164 basamaklı merdiven yapılan apartmanın ruhsatlı olduğunu belirterek, "Ancak yapılacak inceleme sonrası yasaların emrettiği şekilde gerekeni yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kale Mahallesi'nde araç yolu yapılamayan binaya ulaşılabilmesi için, ana yoldan itibaren yaklaşık 20 metre yüksekliğinde, 164 basamaklı merdiven yapıldığını anımsattı.

Binaya kendisinden önceki belediye başkanlığı döneminde ruhsat verildiğini ifade eden Bakırcı, "Göreve geldikten sonra müteahhide yapılması gerekenlerle ilgili telkinde bulunduk ancak çok etkili olamadık. Bakıldığında güvenlik riski yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Arazi yetersizliğinden binanın yamaca inşa edildiğini kaydeden Bakırcı, "Müteahhidin şartlarını zorlayarak oluşturduğu binalarından biridir. Bazı statik incelemelerle binanın ön tarafına kalın perdelerle önlemler alınmış. Bina zemini kaya üzerine oturtulmuş, kaya parçalanmadığı sürece bir...