05 / 05 / 2024

Roma Bostanı inşaat

Roma Bostanı inşaat

Mahalle sakinlerinin tarım yaptığı, adını da Roma Bostanı koyduğu alana yüklenici firma dün yine kepçeyle girdi. Vatandaşlar çalışma sona erene kadar nöbet tutacaklarını söyledi.

İBB'nin sosyal tesis inşaatına iptal davası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis inşaatı Cihangir Roma Bahçesi’nde devam ediyor. Mahalle sakinleri kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istedi.

Cihangir Roma Bahçesi'ndeki sosyal tesis inşaatı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması istemiyle İstanbul Cihangir'deki Roma Bahçesinde yapılan sosyal tesis inşaatına ve alandaki arkeolojik kalıntılarla ilgili alınan kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat izni çıktı!

Cihangirlerin, yeşil alan kalması için mücadele verdiği alana inşaat izni çıktı. Cihangir'deki Roma Park'ta, 25 Ekim'de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

Öz-Bostan İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz-Bostan İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Canan Bostan imzasıyla kuruldu.

Sakarya Pamukova'daki camii inşaatında mezarlar bulundu!

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde cami inşaatının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar ortaya çıktı.

Osmaniye Kadirli'de inşaat temelinden tarih çıktı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olan Dere Mahallesi Şehit İsmail Işıkbol Caddesi üzerinde bir inşaat firmasına ait site inşaatı sondaj çalışmasında, Roma dönemine ait olduğu zannedilen buluntulara rastlandı.

Denizli Çivril'de bir inşaat sırasında tarihi lahit bulundu!

Denizli Çivril'de bir inşaatın temel kazısı yapılırken Doğu Roma dönemine ait üç lahit bulundu. İlçeye bağlı Koçak mahallesinde yaşayan Haydar Acar, arsasına bina yaptırmak için iş makinesi ile temel kazısına başladı.

Samsun'da inşaat kazısından Roma mezarı çıktı!

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

Samsun'da inşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Kireç taşı ile kapatılmış kuyu şeklinde eski bir mezar bulunması üzerine çalışmalar durduruldu.

Gaziantep'teki cami inşaatında kaya mezarı bulundu!

Gaziantep'te merkez Şehitkamil ilçesi İbrahimli Mahallesi'nde cami inşaatı hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait kaya mezarı ve dibek taşı bulundu.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı kazısında tarihi mezar bulundu!

Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında bir süre önce rastlanan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen üç mezara ait kalıntılar, Çankırı Müze Müdürlüğüne teslim edildi...

İnşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Ali Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi'nde inşaatın temel kazasında 3 mezarın gün ışığına çıkarıldığı bilgisi üzerine uzmanlarının bölgede inceleme gerçekleştirdiğini söyledi. Çalışmalar şuan için durdu.

Roma Bostanı inşaat Haberi

Roma Bostanı inşaat

BEYOĞLU, Cihangir’deki Sanatkârlar Parkı’nın bitişiğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan, geçen hafta İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla durdurulan sosyal-kültürel tesis inşaatı alanında, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde elle kazı yapılması kararı alınmıştı.


 Mahalle sakinlerinin tarım yaptığı, adını da Roma Bostanı koyduğu alana yüklenici firma dün yine kepçeyle girdi. Polis denetiminde hafriyat çalışması yapan firma çalışanları, kurul kararının kendilerine ulaştırılması üzerine çalışmayı durdurup, kamyonları alandan dışarı çıkarırken, iş makinası kepçe inşaat alanında kaldı. Vatandaşlar çalışma sona erene kadar nöbet tutacaklarını...