04 / 05 / 2024

Roman Abromoviç Karaca Adası

Roman Abromoviç Karaca Adası

Muğla'nın Gökova Körfezi'nin Marmaris İlçesi tarafındaki Karaca Mahallesi'ne 500 metre mesafedeki 35 milyon dolara (78 milyon 137 bin 500 lira) satılmak istenen Karaca Adası'na Chelsea'nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'in talip olduğu ortaya çıktı

Roman Abramoviç'ten İstanbul'a sır ziyaret! AB'den gelen yaptırım öncesi dikkat çeken gelişme

Rus milyarder iş adamı Roman Abromoviç, Ukrayna savaşı yüzünden zor günler geçiriyor! Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarkın özel jeti AB'nin yaptırımları öncesi İstanbul'daydı.

Kütahya Hayrettin Karaca Projesi ihale aşamasında!

Tavşanlı Belediyesi Hayrettin Karaca Parkı’nı sil baştan yenilemek için kolları sıvadı. Projesi hazırlanan parkta spor tesislerinden tutunda, amfi tiyatroya bir çok sosyal yaşam alanı vatandaşın hizmetine sunulacak.

Antalya Karacaören 2 barajının inşaatında son durum!

Antalya Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Karacaören 2 Barajı İsale Hattında incelemelerde bulundu. Coşkun, Karacaören 2 barajının isale hattı inşaatının tamamlandığında Antalya İl merkezi ve çevresinde 2045 yılına kadar su ihtiyacı yaşanmayacağını belirtti.

Muğla Karacaören'de asfalt çalışması başladı!

Muğla sınırı olan Karacaören Mahallesi’nde 17 km’lik yolun asfalt çalışmalarına başladı. 1000 kilometrelik yol çalışmalarında bu güne kadar 460 kilometrelik çalışmayı tamamladı.

Ankara Elmadağ'da Roman çocukları için Çimenev açıldı!

Roman Hakları Derneği’nin başlattığı bir projeyle, Ankara Elmadağ’da Roman çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için Çimenev açıldı.

Orsaş Karaca Yapı İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Orsaş Karaca Yapı İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi, Savaş Hoşgör Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Özlem Karaca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Pendik'te kuruldu.

İzmir Urla'daki 80 Roman vatandaşa konut müjdesi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Urla'da çadırda yaşayan 80 Roman vatandaş için müjde verdi. Purçu, İzmir'le ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'dan beklenti içinde olduklarını vurguladı.

Karacaören 2 isale hattının dörtte birlik kısmı tamamlandı!

Antalya'nın 2045 yılına kadar içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan Karacaören (2) isale hattının dörtte birlik kısmı tamamlandı.

Karacaören 2 Barajı İsale Hattı çalışmaları incelendi!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya'nın 2045 yılına kadar içmesuyu sorununu çözecek olan Karacaören 2 Barajı İsale Hattı'nda incelemelerde bulundu.

Altındağ Karacaören’e yeni park!

Göreve geldiği günden itibaren çevre yatırımlarına büyük önem veren Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ’a 39 büyük park kazandırdı. Altındağ Belediyesi tarafından açılışı yapılan son park ise Karacaören Mahallesi’ndeki park oldu.

Manisa Karaca Ahmet Türbesi restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre İlçesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Karaca Ahmet Türbesi’ni restore etme kararı aldı.

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Tepecik Roman Kültür Merkezi açılıyor!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kısa süre sonra bir Roman Kültür Merkezi açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

Roman Abromoviç Karaca Adası Haberi

Roman Abromoviç Karaca Adası

Adaya yatırım yapmak isteyen Rus milyarder için adanın 1'inci derece Doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için çalışıldığı ileri sürüldü.


ABD'de yaşayan ve at yetiştiriciliği yapan adı açıklanmayan İzmirli bir Türk'e ait olduğu söylenen Karaca Adası 4 yıl önce 25 milyon dolara satışa çıkartıldı. Ancak, alıcı çıkmadı. Ada, geçen ay sonunda Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi tarafından bu kez 35 milyon dolara yeniden satışa konuldu. Havadan yapılan görüntülü çekimlerle tanıtılan adanın 316 bin metrekarelik tapu tescilli, kalanı ise orman olarak kullanımlı toplam 381 bin metrekare oluduğu emlak şirketinin internet sitesindeki bilgilerde de yer aldı. Sitede ayrıca özel kumuyla dünyaca ünlü Sedir (Kleopatra) Adası'na 4 kilometre, Karacasöğüt Mahallesi'ne 1 kilometre, Karaca Mahallesi'ne ise 500 metre mesafede olduğu da belirtildi. 


ABD'deki sahiplerine yakın bir...