22 / 07 / 2024

Romanlar Sulukule

Romanlar Sulukule

İstanbul Sulukule’de, Romanlar’ın tasfiyesinden hemen sonra yapımına başlanan konut projesi, tamamlanmak üzereyken iptal edildi

İstanbul Örnektepe ve Sulukule'de mahalle evleri açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan mahalle evlerinin ilk ikisi Beyoğlu Örnektepe ve Fatih Karagümrük Sulukule'de açıldı. 

CHP'den Romanlar kentsel dönüşüm süreçlerinde zorla tahliye edildi iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

Sulukule'ye 12 yıl sonra iptal kararı!

Kentsel dönüşüm sürecinde tamamen yıkılan Sulukule'de Roman vatandaşların yaşıyuordu. Bu süreçte açılan davalardan biri geçen ay sonuçlandı. Yenileme projesine ikinci kez iptal kararı veren mahkeme başvurucuları haklı buldu...

Balıkesirli romanların 30 yıllık konut sorunları çözüldü!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gündoğan Mahallesi’nde romanlar için inşa edilen 34 konutun hizmete alındı.

Akhisarlı Romanların barınma sorunları konuşuldu!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde "Akhisar'da yaşayan romanların sorunları ve çözümü" konulu sempozyumda romanların barınma, eğitim ve iş sorunları ele alındı.

Kentsel dönüşüm, Sulukule'yi ikiye böldü!

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği taraftaki lüks konutlarda yaşayan Suriyeliler, demir bir kapı aracılığıyla, Romanların yaşadığı taraftan izole ediliyor.

Balıkesir'deki Romanlar Kasım'da evlerine kavuşacak!

Balıkesir Yıldırım Caddesinin devamı olan yolun geçeceği alanda bulunan Romanların 34 konutu bitmek üzere olduğu en geç Kasım ayında yeni dairelerine kavuşacak.

Romanlar'dan Suriyeliler'e konut tepkisi!

İZMİR Romanlar Derneği Başkanı Cıstır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli mültecilerin TOKİ konutlarına yerleştirileceği yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Biz yedi yıldır konut bekliyoruz. Önce bize verdiğiniz sözü tutun" dedi.

Sakarya Pamukova'daki Romanlar TOKİ'den ev istedi!

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde yaşayan Romanlar, yaşam koşullarının iyileştirilmesini isteyerek, TOKİ'nin kendileri için ev yapmasını istedi. Vatandaşlar TOKİ'nin bazı bölgelerde Roman vatandaşlar için evler yaptıklarını söyledi.

Edirne'deki Romanlar kentsel dönüşümde mağdur mu oldu?

Edirne'de faaliyet gösteren Roman Dernekleri Federasyonu'na bağlı Roman Dernekleri, Saadet Partisi İl Teşkilatı'nı ziyaretinde Romanların sorunları konusunda tüm siyasi partilerden yardımcı olmalarını istedi.

Romanlar'a ev müjdesi!

Hükümetin seçim beyannamesinde yer alan Roman vatandaşlarla ilgili Strateji Belgesi Resmi Gazete’de yayınladı. Buna göre Romanların istihdam, barınma ve sosyal hizmetlere yönelik sorunlarını çözüme kavuşturulacak.

Sulukule’deki yol yenileme çalışmaları tamamlandı!

Sulukule Hatice Sultan ve Neslişah Mahallelerinde bulunan toplam 18 adet cadde ve sokakta yol ve kaldırımlar Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bölgenin tarihi dokusu bozulmadan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Manisalı Romanlar Vali'den ev istedi!

Manisa Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Avcı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek, roman vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için yardımcı olmasını istedi.

Romanlar Sulukule Haberi

Romanlar Sulukule

Fatih Belediyesi ile TOKİ ortaklığında inşa edilen konutlar için 13 gün sonra kura çekimi yapılacaktı.


Fatih Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine Sulukule projesinin iptaline ilişkin açılan üç ayrı dava, aynı gerekçelerle kabul edildi ve işlemin iptaline karar verildi. İstanbul Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ile Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği tarafından açılan, İstanbul 4’üncü İdaresi’nde görülen üç ayrı davada, Sulukule projesinin SİT alanı üzerine, Koruma Bölge Kurulu kararlarına aykırı olarak inşa edildiği, Romanlar’ın mülkiyet hakkının ihlal edildiği savunuluyor ve projenin iptali isteniyordu. Her üç dava da oybirliğiyle kabul edilerek, projenin iptaline karar verildi.


Kura 26 Haziran’daydı


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun karşı kararına rağmen 2 yılda hızla yükselen inşaatı ne bu süre içinde alınan 3 bilirkişi...