30 / 04 / 2024

rotterdam Floating Farm

rotterdam Floating Farm

Yaklaşık 2 milyon euroya malolması beklenen Floating Farm adı verilen çiftliklerden birinde 40 inek yer alacak. Diğer çiftlikte ise, 6 bin adet tavuk yetiştirilecek.

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!

Hollanda'da yükselen kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa döküldü. Rotterdam'da önceki gün düzenlenen protesto yürüyüşüne politen sert müdahale geldi.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Oda Farm Turizm Otelcilik İnşaat Danışmanlık Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Oda Farm Turizm Otelcilik İnşaat Danışmanlık Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Mutlu tarafından kuruldu.

Sur Yapı, 15 projesiyle Frankfurt’ta!

Stuttgart ve Rotterdam’da gerçekleştirilen ‘Benim Evim, Benim Memleketim’ organizasyonuna katılan Sur Yapı, 15 projesiyle Frankfurt’ta da yerini alacak

Milyarlık projeler Avrupa'da görücüye çıktı!

Sabah'ın emlak buluşmalarının 2'nci ayağı Almanya’nın Stuttgart şehriyle Hollanda’nın başkenti Rotterdam’da gerçekleşti...

Rönesans Holding’ten Ceyhan Endüstri Bölgesi’ne özel anlaşma!

Rönesans Holding, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi için Hollandalı Port of Rotterdam şirketiyle çerçeve iş birliği anlaşması yaptı. 

Vesta Global'in iletişim danışmanlığını Event-Farm yapacak!

Yurtdışı emlak yatırımı konusunda yeni nesil gayrimenkul danışmanlık hizmeti veren, yüzde 100 Türk şirketi Vesta Global'in stratejik iletişim danışmanlığını Event-Farm yapacak...

İsa Karademir 5 restoran ve 17 tarla satın almış!

Çiftlik Bank benzeri sistemle üyelerinden para topladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma yürütülen Kayseri merkezli Anadolu Farm firmasını kuran kişinin, bankacı olduğu ve bu yüzden şirket kaydını kendi üzerine yaptırmadığı söyleniyor. 

MÜSİAD Hollanda'da üç yeni şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda'nın Lahey, Rotterdam ve Utrecht kentlerinde üç yeni şube açtı.

Tuna Ofis Hollanda’da showroom açtı!

’Bugünün ofis yaşamı, bugünün tasarımı’ sloganıyla hizmet veren Tuna Ofis, uluslararası pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yeni showroomunu açtı.

Rönesans'tan Hollanda'ya 1 milyar avroluk proje!

Rönesans Holding, geçen yıl satın aldığı Ballast Nedam ile Hollanda Rotterdam'da yol ve tünellerden oluşan yaklaşık 1 milyar avro tutarındaki kamu özel ortaklığı (PPP) projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Rönesans'tan Hollanda'ya 1 milyar euroluk PPP projesi!

Rönesans Holding, Hollanda Rotterdam’da yaklaşık 1 milyar euro tutarında, yol ve tünellerden oluşan PPP projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Rotterdam'da sorunlu insanlar için özel mahalle kuruldu!

Hollanda'nın ikinci büyük kenti Rotterdam'da, yaşadıkları semtlerde çevresindekileri tehdit eden, kavgacı, gürültücü ve uyumsuz kişilerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla özel bir mahalle kuruldu.

rotterdam Floating Farm Haberi

rotterdam Floating Farm

Hollanda denince ilk akla gelen görüntüler olan yel değirmenleri ve meralarda otlayan ineklere, kanal ve nehirler üzerinde yüzen çiftlikler de eklenecek.


Giderek artan nüfus ve büyük kentlerde tarım alanlarının hızla daralması nedeniyle Hollanda, su üzerinde yüzen çiftlikler kurmaya hazırlanıyor.


Dünyanın ilk yüzen süt ürünleri çiftliğinin yapımına, ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam'daki Merwehaven'da kısa süre içinde başlanıyor. Beladon adlı şirket tarafından geliştirilen ve AgriFood adlı kuruluşla birlikte hayata geçirilen proje kapsamında iki ayrı yüzen çiftlik inşa edilecek.



Floating Farm adı verilen çiftliklerden birinde 40 inek yer alacak. Diğer çiftlikte ise, 6 bin adet tavuk yetiştirilecek.


Yaklaşık 2 milyon euroya malolması beklenen yüzen çiftlikler, önce Rotterdam'a ardından da Den Bosch kentinde kurulacak.


Projenin yaratıcılarından olan Peter Van Wingerden, Den Bosch kentinde farklı bir şeyler deneyebileceklerini...