02 / 05 / 2024

İsa Karademir 5 restoran ve 17 tarla satın almış!

İsa Karademir 5 restoran ve 17 tarla satın almış!

Çiftlik Bank benzeri sistemle üyelerinden para topladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma yürütülen Kayseri merkezli Anadolu Farm firmasını kuran kişinin, bankacı olduğu ve bu yüzden şirket kaydını kendi üzerine yaptırmadığı söyleniyor. 



Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Çiftlik Bank benzeri yapıları incelemeye alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, "saadet zinciri" olduğu sonucuna vararak suç duyurusunda bulunduğu Anadolu Farm firmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, soruşturmaa kapsamında Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Otomotiv Turizm Gıda Lokantacılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketini (Anadolu Farm), daha önce gözaltına alınan ve 28 Mart'ta tutuklanan İsa Karademir'in kurduğu belirlendi.

Bir bankada memur olarak çalışan ve bu nedenle şirket kaydını kendi üstüne yaptıramayan Karademir'in, bankadan istifa ettikten sonra firmada şube müdürü unvanıyla faaliyet yürüttüğü, firma kayıtlarında yönetim kurulu başkanı olarak, soruşturma kapsamına 24 Mart'ta tutuklanan F.Ö'nün gösterildiği tespit edildi.

Karademir ve diğer firma yöneticileri, şirket gelirinin artmasıyla ele geçen paralarla daha önce aldıkları 5 restoranının yanında ağırlıklı olarak Denizli, Eskişehir ve Kayseri'den 17 tarla satın aldı. Kayseri'den aldıkları 2 bin 700 metrekarelik bir tarlaya piyasa bedelinin yaklaşık 20 katı bedelle 9 milyon 250 bin lira ödendiği ve firmaya ait Kahramanmaraş'ta da bir bakır işletmesi bulunması dikkati çekti.

Ayrıca, Anadolu Farm yöneticilerinin "tauk" isimli restoranlarının yeni şubesini açmak istediği ancak ocak ayında firma yetkilileri ile yakınlarının hesaplarına el konulmasından dolayı bunu gerçekleştiremedikleri tespit edildi.


Geri Dön