07 / 07 / 2024

Ruhsat şartı 2017

Ruhsat şartı 2017

İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamıyor. Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Kovid-19'la yazlık bölgelerde ruhsat rekoru kırıldı!

Kovid-19 salgınında yazlık kesimlerde ruhsat rekoru kırıldı. Yeni yatırımlarını Kovid-19 sonrası için harekete geçirecek olan inşaatçılar, ruhsat başvurularını artırdı. Ruhsat artışlarında öne çıkan bölgeler ise yazlık kesimler oldu.

Taşınabilir evler arsaya yapı ruhsatı şartına son veriyor!

Pandemi döneminde karavan ve tiny house tarzı evlere talep artmasıyla sektör temsilcileri bu alanda üretim yapmayı hızlandırdı. Diğer yandan bu evlerin yapı ruhsatı istememesi vatandaşlar için daha cazip bir seçenek oldu.

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı TBMM'de!

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi!

Bina deprem tasarım gözetim ve kontrol hizmetleri esasları belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi...

Tek-Art İnşaat 2017 yılı olağan genel kurul toplantısı 26 Ekim'de!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin  2017 yılı olağan genel kurul toplantısı 26 Ekim Cuma günü yapılacak...

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Tek-Art İnşaat 2017 yılının faaliyet raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 2017 yılına ait sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı.

Tek-Art İnşaat 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret urizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş., 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 dönemine ait Gelir tablosunu yayınladı.

2017’de 1 milyon 323 bin konuta ruhsat verildi!

TÜİK verilerine göre 2017’de 1 milyon 323 bin konuta ruhsat verilerek rekor kırıldı. Satışlardaki durgunluk iddialarına karşın saatte 151 konuta ruhsat verilmiş oldu. 

Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi Ocak ayı verileri açıklandı. Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi.

Osmangazi Belediyesi 2017’de 2 bin 314 inşaat ruhsatı verdi!

Osmangazi Belediyesi, 2017 içerisinde yapılan başvurular neticesinde 2 bin 314 yapı ruhsatı, bin 93 de yapı kullanma ruhsatı verdi.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2017'yi yüzde 9,2 artış ile kapattı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Aralık 2017 sonuçları açıklandı.İnşaat malzemeleri sanayisi 2017'yi yüzde 9,2 artış ile kapattı...

Ruhsat şartı 2017 Haberi

Ruhsat şartı 2017

Ruhsat alınmadan hafriyat bile yapılamıyor. Mücavir alan içerisi için belediyelerden, mücavir alan dışında da valiliklerden mutlaka izin alınması gerekiyor. 



ZEMİN ETÜT RAPORU 

Yapı izninden önce Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine ve ilgili belediyelere başvurarak aplikasyon tutanağı, röperli kroki, röperli kroki yoksa ebatlı kroki veya imar durumunu gösterir çapın ve yol kotu tutanağı ile parselin kanal kotu tutanağı kotuna göre pis su kanal bağlantısının hangi nokta ve kotlarda yapılabileceğini gösteren bir belgenin alınması gerekiyor.  İlgili mühendisler bu bilgiler dahilinde zemin etüt raporu hazırlanıyor. 



DETAYLAR MİMARİ PROJEDE 

Detayların mimari projede saklanıyor. Mimar tarafından çizilecek proje vaziyet planı, bodrum katı, normal katlar ve çatı kah ile bunlara ait en az iki kesit ve yeteri kadar görünüşten oluşuyor. Mimari proje kapsamında dilekçede kat planlan, tam kesit, cephe resimleri,...