04 / 05 / 2024

rumkale gaziantep turizm

rumkale gaziantep turizm

Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçeleri sınırındaki, Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan yapıların bulunduğu Rumkale ve çevresi, yeni çekim merkezi olacak...

Gaziantep Büyükşehir 222 milyon TL'ye ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 222 milyon TL olarak belirtildi.

Gaziantep Kule Hotel SPA için düğmeye basıldı! Şahinbey'e 238 odalı otel geliyor!

Oska İnşaat Turizm İşletmeleri Gaziantep Şahinbey'de 238 odalı otel hayata geçirecek. Kule Hotel SPA adını taşıyan otel 337 yataklı.

Türkiye Finans Gaziantep'te şube açtı!

2018 yılında 20 yeni şube açılışı yapan Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye’nin en büyük sanayi, ticaret ve turizm şehiri olan Gaziantep'te yeni bir kurumsal şube açtı. 

Babacan Holding Fikirtepe ve Gaziantep'te proje yapacak!

Gayrimenkul, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Babacan Holding, 2018 yılında 1 milyar TL'yi bulan yatırım planlıyor. Şirket önümüzdeki yıl Porto'da ilk rezidans yatırımını yapacak. Ayrıca Gaziantep'te konut projesi ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesine başlayacak.

Gaziantep Şirehan turizm kompleksi olacak!

Tarihi dokusu ve sunduğu hizmetlerle Gaziantep’in markası haline gelen tarihi Şirehan’da değişim heyecanı yaşanıyor.

Gaziantep'e Turizm Danışma Noktası kuruluyor!

Büyükşehir Belediyesi, tarih, turistik, kültür ve müzeler kenti Gaziantep’te turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için “Turizm Danışma Noktası” kuruyor. Bina Kültür Yolu üzerinde inşa ediliyor.

Gaziantep ve Çin arası turizm işbirliği artacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Hongvay, Gaziantep B.B. Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, Gaziantep ile Çin arasındaki turizmi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 50 bin konut inşa edecek!

Sanayi, ticaret ve turizm kenti Gaziantep'in iki milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ile yeni konut alanlarına ihtiyacı artırıyor.

Gaziantep'te 27 akıllı kavşak hizmete girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ilk yılını tamamlayan Fatma Şahin, ulaşım başta olmak üzere, sağlık, eğitim, kentleşme, turizm, sosyal yaşam ve altyapı gibi birçok alanda yenilik yaptı.

Gaziantep Rumkale'de restorasyon çalışmaları sürüyor!

Gaziantep’te bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin edilen Rumkale'nin turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Rumkale turizme kazandırılıyor!

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesi sınırlarında bulunan Rumkale'nin, turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gaziantep Rumkale ve çevresi turizme kazandırılacak!

Tarihi kalıntıları ve Fırat Nehri kıyısında doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gaziantep'teki Rumkale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gaziantep'teki tarihi Rumkale turizme açılıyor!

Tarihi kalıntıları ve Fırat Nehri kıyısında doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gaziantep'teki Rumkale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

rumkale gaziantep turizm Haberi

rumkale gaziantep turizm

Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçeleri sınırındaki, Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan yapıların bulunduğu Rumkale ve çevresi, yapılan yol ve sosyal donatılarla önemli bir kültür mirası olarak turizme kazandırılacak. 


Hazreti İsa'nın havarilerinden Yuhanna'nm Roma Dönemi nde mesken tutarak, kayadan oyma bir odada İncil'in nüshalarını çoğalttığı yönünde rivayetlerden dolayı IIristiyanlar tarafından da kutsal sayıldığı belirtilen kalenin, özelikle inanç turizmi açısından değerlendirilmesi amaçlanıyor. 


Sarp kayalıklarla çevrili yüksek bir tepede bulunan Rumkale, tarihi kalıntıların yanı sıra manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Şu anda sadece tekne turlarının yapıldığı Rumkale, ulaşım sorununun da giderilmesiyle daha çok ziyaretçi ağırlama imkanına kavuşacak. 


İl Özel İdaresi, Nizip Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kooı dineli olarak yürütülen çalışmalarda önemli...