13 / 05 / 2024

rus ortodoks mezarlığı

rus ortodoks mezarlığı

1960 yılında kamulaştırılıp okul yapılan Çengelköy'de Aya Yorgi Rum Ortodoks Vakfı'na ait mezarlık vakfa iade edildi...

Patrikhane ile Yunan Kilisesi arasında arazi krizi!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Rus Ortodoks Kilisesi’nden sonra bu defa da Yunanistan Kilisesi ile kriz yaşıyor.

Eskişehir Asri Mezarlık'a ulaşım güzergahı yenileniyor!

Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan ve gidiş gelişlerde kimi zaman sorunlar yaşanan Asri Mezarlık’a ulaşmak artık daha kolay hale gelecek. Büyükşehir ekipleri, Asri Mezarlık için Seyitgazi Yolu dışında ikinci bir alternatif yol çalışmalarını tamamlamak üzere

İzmir'deki mezarlıklar yenileniyor!

İZMEV ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’ kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. İZMEV altı ayda İzmir sınırlarında yer alan tüm mezarlıklarda aynı standarttın oluşmasıyla mezarlıkların kalitelerini yükseltmeyi hedefliyor.

İzmir Ayavukla Kilisesi, Ortodoks turistlerin uğrak mekanı oldu!

Uzun yıllar metruk durumda bekledikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonuyla yeniden hayat bulan tarihi Ayavukla Kilisesi, son dönemde kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor!

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Ulaşlı Mezarlık alanında bakım çalışması gerçekleştirildi!

Gölcük Belediyesi Mezarlık işleri Müdürlüğü ekipleri bir süre önce başlattıkları genel bakım ve temizlik çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Bu yönde yapılan çalışmaların bir yenisi Gölcük Belediyesi Ulaşlı Mezarlığında gerçekleştirildi.

Özel mezarlık mahalleliyi ayaklandırdı!

Alanya'da imar planında değişiklik yapılarak konut alanından, ağaçlandırılacak alana çevrilen 3 bin metrekarelik arsaya özel mezarlık yapılacağı iddiaları üzerine mahalle sakinleri arsa sahiplerini protesto etti

Alanya'da özel mezarlık tepkisi!

Alanya'da özel mezarlık tepkisi geldi. ANTALYA'nın Alanya İlçesinde imar planında konut alanından, ağaçlandırılacak alana çevrilen arsaya özel mezarlık yapılacağını öne süren mahalle sakinleri arsa sahiplerini protesto etti.

Alper Özkan: Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı yüzde 15 arttı!

Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Özkan: "2014 yılı ilk 7 aylık dönemde Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,19 arttı" dedi

Ankara'da eş yanı ve aile mezarlık ücretleri yeniden belirlendi!

Ankara'da eş yanı ve aile mezarlık ücretleri yeniden belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki eş yanı ve aile mezarıyla ilgili berilenen mezar yeri ücretlerini oybirliğiyle kabul etti.

Demir İnşaat, Emlak 2014'te Rus yatırımcıları ağırlayacak!

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden Rusya'ya kadar dünyanın çeşitli coğrafyalarından yabancı yatırımcı alan Türkiye'ye CNR Emlak Fuarı için bir uçak dolusu Rus yatırımcı gelecek...

Doğalgazdan sonra kömürde de Rus-Çin ittifakı!

Rus kamu sanayi üretim şirketi Rostec ile Çin resmi maden ve enerji firması Shenhua, Sibirya 'da yer alan kömür havzalarında ortaklık için mutabakat zaptı imzaladı.

Eyüp Mezarlığı'nın üst yapı imalat işinin ihalesi 22 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Eyüp Mezarlığı'nın üst yapı imalat işini 22 Eylül 2014 'te saat 11.30'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu işin 75 günde tamamlanması planlanıyor.

rus ortodoks mezarlığı Haberi

rus ortodoks mezarlığı
Çengelköy Aya Yorgi Kilisesi Vakfı'na ait mezarlık arazisi 1960, yılında kamulaştırılıp, 4 yıl sonra üzerine okul yapıldı. Çengelköy Aya Yorgi Ortodoks Vakfı, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na eklenen geçici 11. madde ile birlikte, 3 taşınmazın vakıf adına tescil edilmesi için başvuru yaptı. 27 Aralık 2013 tarihinde, Üsküdar ilçesindeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 9 bin 200 metrekare Rum mezarlığı ve, mülkiyeti İstanbul İl Özel idaresi'ne ait olan bin 659 metrekarelik arsa olan 2 taşınmazın tescil talebi uygun görülerek, vakfa iade...