09 / 05 / 2024

rus turist teşvik

rus turist teşvik

Yabancı turist sayısının 37 milyona yaklaştığı Türkiye, sağlık turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde etti. Kazancın düşmemesi için Rus turistlere teşvik geliyor..

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

İzmir'de 300 firma yatırım teşvik başvurusunda bulundu!

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

İnşaatta teşvik sinyali!

Hükümet, büyümenin lokomotifi inşaat sektörü için teşvik sinyali verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bu ülkeyi siz ayağa kaldıracaksınız. Biz de önünüzü açmak için çalışacağız” dedi...

Teşvik belgesi kapsamındaki gayrimenkullere vergi düzenlemesi!

İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalardan ve arazilerden emlak vergisi alınmaması ilgili bir düzenleme yapıldığını anlattı.

Nurettin Canikli, Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumladı!

Başbakan Yardımcısı Canikli, dün Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik paketini yorumlayarak, yatırımcılar için değil, yatırım olması için yapıldığını belirterek, 'Her şeyin başı üretim' dedi.

Başbakan Yıldırım dev teşvik paketini açıklıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, yatırımcılara dev teşvik paketi açıklıyor. Buna göre damga vergisi teke düşerken, teknoloji alanında yatırım yapacaklara kolaylıklar geliyor.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarıya göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Bakan Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti.

4 ayda 66 yeni otel projesi için teşvik belgesi verildi!

Anadolu illerindeki otel yatırımları devam ediyor. Yılın ilk 4 ayında 29 şehirde 14 bin 581 yataklı 66 yeni otel projesi "teşvik belgesi" alırken bu projeler için 1 milyar lira yatırım yapılacak

rus turist teşvik Haberi

rus turist teşvik

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'ye sağlık turizminden 2.5 milyar dolar geldiğini söyledi. Palandöken. "Turizm sektörümüz her şey dâhil sistemden vazgeçmeli. 

Otellerde sıkışıp kalan turistler doğal güzelliklerimizi göremeden, esnafımız ve sanatkârlarımızı tanımadan gidiyor" dedi. 


RUSYA'DAN GELENE TEŞVİK 

2014 yılında Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldiğini ifade eden Palandöken, turist sayısının düşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Palandöken, şöyle konuştu: "İki ay içinde seyahat acenteleri aracılığıyla petrol gelirleri düşen İran ile Rusya'dan gelen yolcu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği, tur operatörlerine de hazine destekli kredi imkânı sağlanacak. Böylece kayıp yaşanmayacak." 


TOYOTA Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılının satış rekorları kıracakları bir yıl olacağını söyledi. Bozkurt, "Hedefimiz 41-42 bin civarında satış...