26 / 08 / 2024

rus yatırımı

rus yatırımı

Türkiye'de yılın 10 ayında yaklaşık 15 bin yabancı, toplam 21 bin 691 taşınmaz satın aldı. Türkiye'den en çok mülk edinenler ise sırasıyla Rusya Federasyonu, Almanya ve İngiltere vatandaşları oldu...

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Rus yatırımcılardan Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcıların Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Kıbrıs, yatırım karşılığı vatandaşlıkla 4 milyar euro kazandı!

Kıbrıs Rum Kesimi, ekonomik kriz sonrası yatırım karşılığı AB vatandaşlığı ile 4 milyar euro kazandı. Dairelerin 15 milyon euroya kadar çıktığı Güney Kıbrıs'a özellikle Çin ve Rus iş adamları yatırım yaptı.

Rusya ile ortak yatırım fonu inşaatla başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Rus Ortak Yatırım Fonu’nun 1 milyar dolar sermaye ile kurulmasının önemini belirtti. Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ve Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu’nun kuracağı ortak fonun, ilk yatırımını Rus inşaat sektörüne yapacak.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Türk-Rus yatırım fonu için süreç yeniden başladı!

Türkiye ve Rusya’nın birlikte bir yatırım fonu oluşturması için süreç yeniden başladı. İşadamları tüm sorunların çözümünden umutlu.

Limak Grubu yeni otel yatırımı yapacak!

Kavacık’taki Limak Eurasia Luxury Hotel’de Rus gazetecileri ağırlayan Limak Grubu, turizmdeki yatırım planlarını paylaştı.

Rus yatırımcılar Ağaoğlu Maslak 1453'ü ziyaret etti!

Rusya Gayrimenkul Geliştiricileri ve Yöneticileri Derneği (RGMD) üyeleri, yerli ve yabancı, seçkin markalara ev sahipliği yapacak olan Ağaoğlu Maslak 1453’ü gezdi. Rus yatırımcılar Türkiye’de ve Rusya’da ortak yatırım olanaklarını değerlendirecek.

Demir İnşaat, Emlak 2014'te Rus yatırımcıları ağırlayacak!

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden Rusya'ya kadar dünyanın çeşitli coğrafyalarından yabancı yatırımcı alan Türkiye'ye CNR Emlak Fuarı için bir uçak dolusu Rus yatırımcı gelecek...

Prohorov, Çeşme'de 200 milyon dolarlık yatırım yapmak için bekliyor!

Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu: "Rus milyarder Prohorov, Çeşme’de yatırım yapmak için 6 yıldır bekliyor" ...

Çağdaş Çağlar: Rus ve Araplar yatırım yapıyor!

Çağdaş Holding CEO'su Çağdaş Çağlar, Rus ve Arapların yatırım yaptıklarını, Avrupa şehirlerindeki vatandaşların ise gayrimenkullerini sattıklarını belirtti...

rus yatırımı Haberi

rus yatırımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mütekabiliyet Yasası'nın da çıkmasının ardından yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımında büyük artış yaşanıyor.


Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, yılın 10 ayında 98 ülke vatandaşı Türkiye'den taşınmaz aldı. Bu dönemde 15 bin 86 yabancıya, 9 bin 888'i arsa, 11 bin 803'ü konut olmak üzere ülkede toplam 21 bin 691 taşınmaz satışı yapıldı.


 -İlk sırada Ruslar var


Bu dönemde Türkiye'den en çok mülk edinenler ise sırasıyla Rusya Federasyonu, Almanya ve İngiltere vatandaşları oldu. Ruslar, bin 8'i arsa, 2 bin 314 konut olmak üzere toplam 3 bin 322 gayrimenkul satın aldı.


İkinci sıradaki Almanlar bin 664'ü arsa, 973'ü konut 2 bin 637 mülk edinirken, İngilizler ise bin 129'u arsa, bin 326'sı konut 2 bin 455...