18 / 05 / 2024

rusyada rehin kalan inşaat işçileri son durum

rusyada rehin kalan inşaat işçileri son durum

Türkiye’den Rusya’nın Kazan şehrine çalışmaya giden ve şirketin vize kurnazlığı nedeniyle gurbette rehin düşen 50 Türk işçi kurtarılmayı bekliyor.

İzmir Nazım İmar Planı dışında kalan alanlar hangi sektörde gelişecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Nazım İmar Planı'na göre şehir merkezi dışında kalan bölgelerin hangi sektörlerde gelişeceği belirlendi.

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Aileden kalan mirasta akrabanın payı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Annemden kalan mirasta yengemin payı var mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Şehit Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak!

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak.

Nevşehir'de dönüşüm bölgesinde kalan camilerin akıbeti meçhul!

Nevşehir'de kentsel dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul. Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor.

Malatya Battalgazi'de yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde camileri zamanla yıkılan ve yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor. Bünyesinde barındığı eserlerle tarihin izlerini taşıyan Battalgazi'deki tarihi minareler dikkati çekiyor.

Rize'de miras kalan evi ortadan ikiye bölüp paylaştılar!

RİZE’nin Pazar İlçesi’ne bağlı Suçatı Köyü’nde ölen babalarından miras kalan kesme taş ev, iki kardeş arasında bölünerek paylaşıldı. Kardeşlerden biri kendine düşen bölümü yıkıp yerine yeni ev yapmaya başlayınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

Yapı ruhsatları yılın geri kalanı için umut verdi!

2016 yılı ilk çeyrek döneminde verilen yapı ruhsatları bina sayısında yüzde 28,0 artış yaşandı. İnşaat sektöründeki hareketlenme ile yaşanan bu artış yılın geri kalanı için umutları artırdı.

Bolu Seben Gölü'nün ortasında kalan cami ibadete açılacak!

Bolu'da 12 yıl önce çalışmalar nedeniyle Seben Gölü'nün ortasında kalan cami için yol yapıldı ve yeniden ibadete açılması için çalışma başlatıldı.

Yavuz Seçkin babasından miras kalan ev için dava açtı!

Yavuz Seçkin babasından miras kalan Fatih'teki ev için dairede bulunan kiracıya dava açtı. Kira sözleşmesinin olup olmadığı mahkeme kararıyla araştırılarak davanın sonuçlanması bekleniyor.

Antalya Muratpaşa'daki eski binadan kalan molozlara tepki!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Çakırlar Caddesi üzerinde bulunan ve sahipleri tarafından yıkılan eski binadan kalan molozlar komşuları ile bölge esnafının başına dert oldu.

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Irak Kerbela'daki inşaatta mahsur kalan işçilerin aileleri endişeli!

Marmara Mühendislik İnşaat Şirketi’nin Irak Kerbela’da yaptığı lüks villaların şantiyesinde mahsur kalan işçilerin aileleri endişeli. Aileler işçilerin sağ salim geri dönmeleri için gerekenlerin bir an önce yapılmasını istiyor.

rusyada rehin kalan inşaat işçileri son durum Haberi

rusyada rehin kalan inşaat işçileri son durum

Türkiye’den Rusya’nın Kazan şehrine çalışmaya giden ve şirketin vize kurnazlığı nedeniyle gurbette rehin düşen 50 Türk işçi kurtarılmayı bekliyor.

Fuat Kasap, babası Necmi Kasap’ın (52) dört ay önce Sakarya’nın Karasu ilçesinden çalışmak üzere Rusya’nın Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a gittiğini fakat çalıştığı şirketin işçi vizesi yerine turist vizesi alması nedeniyle Türkiye’ye dönemediğini söyledi.

Fuat Kasap, babasıyla beraber çalışmaya giden 50 işçinin daha Türkiye’ye dönmek için yardım beklediğini belirtti.

Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Kasap, babasının çalıştığı şirketin "Usulsüzlük, Dolandırıcılık ve "Vize işlemlerinde sahtecilik" yaptığını savundu. Kasap, "Türkiye’ye dönmeye çalışan 10-15 kişi Kazan Havaalanı’nda polisler tarafından gözaltına alınmış. Babam da dahil 50 kişi şu anda çalıştığı inşattan dışarı çıkamıyor. Babam beni arayıp yardım istedi" dedi.


"İNŞAATTA REHİN KALMIŞLAR"

Dışişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı...