06 / 05 / 2024

rusyadaki krizinin turizme etkisi

rusyadaki krizinin turizme etkisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi.

Gökçeada'da turizme açılan yeni imar alanı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gökçeada'nın imara açıldığı iddialarını yanıtladı. Açıklamada; "Gökçeada’da 16.02.2015 tarihinde itirazlar kapsamında onaylanan Çevre Düzeni Planı ile turizme açılmış yeni bir alan bulunmamaktadır." ibaresine yer veriliyor.

Halil Avcı'ya turizme katkı ödülü verildi!

Adana'da tarihi bir konağı restore ederek, turizme kazandıran Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı'ya, bölge turizmine katıklarından dolayı Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından teşekkür plaketi verildi.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılıyor!

Gümüşhane 'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi 'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Aksaray Güzelyurt'taki tarihi taş konaklar turizme açılıyor!

Aksaray'ın Güzelyurt ilçe Kaymakamı Mustafa Duruk, "İlçemizde 100'ün üzerinde konağımız, otel haline gelebilecek durumda. Şu anda sadece 17'sini turizme kazandırdık. Yatırımcıların buraya gelip ev ve konaklarımızı görmelerini istiyoruz" dedi.

Çağlayandibi Şelalesi turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı..

Sebahattin Karaca: Kyme Antik Kent turizme açılmalı!

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

Akçakale ve Sargana vadisi turizme kazandırılacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.

Akçakale ve Sargana vadileri turizme kazandırılıyor!

TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.

Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak!

Gaziantep tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi amacıyla kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak.

Gölcük Tabiat Parkı fırtına nedeniyle turizme kapatıldı!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, fırtına nedeniyle çok sayıda çam ağacının devrildiği Gölcük Tabiat Parkı'nın bir günlüğüne turizme kapatıldığını bildirdi.

Geyik Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor.

Yemen'de turizme darbe vuruldu!

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi'nin başkent Sana'da kontrolü ele geçirmesinin ardından günlük hayat devam ediyor. Turistlerin uğrak yeri olan Eski Sanada siyasi istikrarsızlık turizme darbe vurduğu görülüyor.

rusyadaki krizinin turizme etkisi Haberi

rusyadaki krizinin turizme etkisi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisi konusunda, "Kimse 'kriz olacak' diye fiyat düşürmesin" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi. 


AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını söyledi.


Türkiye'ye komşu ülkelerde siyasi istikrarsızlıklar olduğuna, Rusya'da ise ekonomik kriz yaşandığına dikkati çeken Çelik, bu gelişmeler karşısında bir strateji güdülmesi gerektiğini belirtti. 


"Kriz satın almayın, ortada bir kriz yok. Daha baştan bir risk yönetimi yapmazsanız, hemen her meseleyi kriz yönetimi olarak algılarsanız bu fevkalade yanlış sonuçlar doğurur" ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti:


"Türkiye'de hemen hemen bütün...