05 / 05 / 2024

Rusyadaki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi

Rusyadaki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı Türkiye'ye ek yaptırımlar paketi uygulamaya kınuldu. Rusya'daki Türk firmaların inşaat, turizm ve otelcilik alanındaki faaliyetleri durduruldu.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki eski ortaklarıyla irtibata geçti!

Yasak kalkmadan Türk inşaat firmaları 15 ihaleye davet aldı. Çimentoda ilk sipariş mailleri geldi. Tur satışları başladı, ilk charter 7 Temmuz’da geliyor.

Rusya'daki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi!

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı Türkiye'ye ek yaptırımlar paketi uygulamaya kınuldu. Rusya'daki Türk firmaların inşaat, turizm ve otelcilik alanındaki faaliyetleri durduruldu.

Katar'dan Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesine yasak!

Katar sel baskınında zarar gören binaları inşa eden Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesini yasakladı. Katar'ın başkenti Doha'da altyapı neredeyse tamamen çökmüş seller nedeniyle yollar kapanınca okullar da tatil edilmiş ve AVM'ler kapatılmıştı.

Türk şirketi, Dağlık Karabağ'daki inşaata malzeme sattı mı

Türkiyenin Ermenistana doğrudan mal satmasının yasak olmasına rağmen, bir Türk şirketinin halen Bakü ile Erivan arasındaki en büyük sorun olan Dağlık Karabağda yapılan havaalanına inşaat malzemesi sattığını iddia etti

Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık Kurultayı'na katılacak!

Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılmak üzere yarın Kazakistan'a gidecek

'Türk İnşaat Sektörü' semineri 20 Mayıs'da yapılacak!

'Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörü' semineri 20 Mayıs günü yapılacak...

BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Şam'da gerçekleştirilen Uluslararası BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Azeriler konut yatırımı için Türk vatandaşı oluyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Azeri ve Kazak yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmek için Türk vatandaşlığına geçiş yaptığını söyledi

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Rusyadaki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi Haberi

Rusyadaki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi

Bakanlar Kurulu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "İmzalanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkisi altında bulunan kuruluşların ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşların 1 Ocak 2016'dan itibaren Rusya'da yürütmesi yasak olan çalışma (hizmet) çeşitleri belirlendi" denildi.


Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, listede öncelikle bina inşaatı, mimarlık ve mühendislik tasarımı alanındaki faaliyetler, araştırma ve analiz çalışmaları, turistik acente faaliyetleri, otelcilik faaliyetleri, devlet ihtiyaçları için hizmet veren kuruluşlar ve kerestecilik yer aldı.


Rusya'daki Türk şirketleri için yasak listesine tur acentaları, oteller ve devlet ihtiyaçları için hizmet veren kuruluşlar dahil edildi.


Yapılan açıklamalarda, Türk firmalarının Rusya'da sürdürmesi yasaklanan faaliyetler listesinin kararname yürürlüğe girmeden önce imzalanan kontratları kapsamadığının altı çizildi.




Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Rusya hükümeti 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yasaklanacak olan Türkiye'nin hukuk...