29 / 04 / 2024

Rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu

Rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu

Rüzgar enerjisi santrallerinin bir alana kurulabilmesi yerleşim alanına belli bir mesafede olması gerekiyor. Peki, rüzgar enerjisi santralinin yerleşim alanlarına uzaklığı nedir? İşte rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu..

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 2015 yılı, 18 Ağustos 'ta İstanbul İl 'i Maltepe, Altayçeşme Mahallesi, Samanyolu Sokak 'ta kuruldu.

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi, Arda Yüksel Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Orta Mahallesi, Yalnız Selvi Caddesi'nde kuruldu.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Türkiye rüzgar enerjisi alanında dünyanın merkezi olacak!

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'de rüzgâr türbini ve teknik ekipmanların yapımında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

Petkim Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi askıya çıktı.

Rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu Haberi

Rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu

Rüzgar enerjisi santralleri..

Rüzgar enerjisi santrallerinin kurulabilmesi için gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Öncelikle, santralin kurulacağı alanın kadastral durum incelemesinin yapılması gerekiyor.


1.Bu işlem sonucunda lisans sahibinin, RES Tesisi yatırımı için, kullanım ihtiyacı duyacağı tüm alanlarda hangi kişi ve kurumlar ile muhatap olacağı belirlenir. Bu kurumlar: 

a. Orman alanları için Orman Genel Müdürlüğü,

b. Tapu tescili bulunan alanlar için mülkiyetler sahipleri,

c. Meralar ve (tapu tescili olsa dahi) tarım alanları için Valilikler aracılığıyla Tarım İl Müdürlükleri. 


2.İmar Planı yapılması: İmar Planları; RES sahası mücavir alan sınırları içinde ise Belediyelerce, mücavir alan dışında ise İl Özel İdaresi onayı ile yapılmaktadır. Bir RES sahasına İmar Planı yapılması için gerekli üç ana adım aşağıdadır:

a. RES sahasının mülkiyet durumunun tespiti: 

Orman alanları için Orman Ön İzni alınması 

Hazine arazileri için Ön...