06 / 05 / 2024

s kidman and co avusturalyadaki arsası

s kidman and co avusturalyadaki arsası

Avustralya Hazine Bakanı Scott Morrison, S. Kidman & Co Ltd’e ait özel arazilerin satışının yabancı yatırımcılara satılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Bakan Morrison, arazileri yerli yatırımcıların alabileceğini hatırlattı.

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Gangadharan Damodaran, Jeejı Ambam Mundachalıl ve Sukesh Palakkıl Kannadath ortaklığında kuruldu.

Yeni konutlarda fiyatlar yüzde 8.58 arttı! Ağustos'un gözdesi 2+1'ler!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçları belli oldu. Endekse göre Ağustos'ta fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 8.58, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 89.18 artarken, endeksin başlangıç dönemi olan 2010'un Ocak ayına göre ise yüzde 295 oranında nominal artış yaşandı. İşte tü

İnşaat sektörü kalıcı toparlanma için destek bekliyor!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Mart ayında konut satışlarındaki toparlanmanın kalıcı olabileceğini söyleyen Andıç yeni destek paketlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

2020 inşaatta çıkış yılı olacak!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektöründe gelecek yıldan umutlu olduklarını söyledi. Andıç, ''2020 yılının yavaş yavaş çıkış yılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatay mimari mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimari konusunda hassasiyeti olduğunu, bazı illerde arsa sıkıntısı yaşandığını ve bunun dikey mimariyi zorladığını söyledi...

S And S Otelcilik Turizm İnşaat Tekstil Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S And S Otelcilik Turizm İnşaat Tekstil Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Erfan Hosseınıanmoghaddam, Maryam Aghapour ve Nafıseh Mostafavı ortaklığında kuruldu. 

Konutta talep erteleniyor mu?

İş dünyasından piyasalarda bir durgunluk olduğu, nakit sıkıntısı yaşandığı yönünde şikayetler yükseliyordu. Geçtiğimiz ay kurlardaki rekor artışlar, maliyetleri olumsuz etkileyerek tabloyu ağırlaştırdı

AND Pastel'de 60 ay sıfır faiz fırsatı!

AND Pastel Evleri projesi İstanbul Kartal'da AND Gayrimenkul tarafından hayata geçirildi. 60 ay sıfır faiz imkanı bulunan projede KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi...

AND Pastel Kartal'da sıfır faiz 60 ay taksitli ödeme fırsatı!

AND Pastel Kartal'da sıfır faizle 60 ay taksitli ödeme fırsatı sunuluyor. AND Pastel'de satış fiyatları 422 bin TL'den başlıyor...

Mayısta inşaat sektöründe sıçrama yaşandı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından Sektör Raporu Mayıs 2017 yayımlandı. Rapora göre, mayısta mevcut inşaat işlerinde sıçrama yaşandı.

Malatya Stadı'nın yüzde 95'i tamam!

Malatya'da inşa edilen 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Stadı'nın yapımında sona gelindi. Yüzde yüzde 95'i tamamlanan stadın iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanıldı.

s kidman and co avusturalyadaki arsası Haberi

s kidman and co avusturalyadaki arsası

Avustralya Hazine Bakanı Scott Morrison, S. Kidman & Co Ltd’e ait özel arazilerin satışının "ulusal çıkarlara aykırı" olduğunu belirterek yabancı yatırımcılara satılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.


Bakan Morrison, başkent Canberra’da yaptığı açıklamada, bir süredir Çinli yatırımcılar öncülüğündeki bir konsorsiyuma satılması gündemde olan ülkenin en büyük özel arazisinin satışına vermeyeceklerini söyledi.


S. Kidman & Co Ltd şirketine ait arazilerin satışının "ulusal çıkarlara aykırı" olduğunun altını çizen Morrison, arazileri yerli yatırımcıların alabileceğini hatırlatarak, "S.Kidman arazilerinin tek parça olarak satışa sunulması Avustralyalı alıcıların teklif yapmasını da zorlaştırıyor.” ifadelerini kullandı.


Çin merkezli Dakang firması, söz konusu arazileri 371 milyon Avustralya dolarına (yaklaşık 794 milyon Türk lirası) satın almak istiyor.  


Avustralya’nın en geniş arazi ve büyükbaş hayvan üretim çiftliklerine sahip olan S. Kidman & Co  şirketi 4 eyalette...