24 / 05 / 2024

saat kulesi inşaatları

saat kulesi inşaatları

TÜRKİYE’de Belediyeler saat kulesi yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl yerel seçimler öncesinde şehrin 52 noktasına birden yapma projesiyle gündeme gelen saat kuleleri, altın günlerini yaşıyor.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.

İzmir Saat Kulesi'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahı 2'nci Abdülhamit'in tahta çıkışının 25'inci yılı nedeniyle, 1901 yılında Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan İzmir Saat Kulesi restore ediliyor.

İzmir Saat Kulesi onarımı için ihale yapılacak!

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Konak Meydanı'ndaki 'demokrasi nöbeti'nde tarihi Saat Kulesi'ne tırmananlar, denize bakan yüzündeki camı ve kadranı kırdı.

Trablus'taki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Lübnan'ın Trablus kentinde, Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen saat kulesinin restorasyon çalışmaları bitirildi. TİKA desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İncesu Belediyesi Saat Kulesi için referandum yaptı!

İncesu Belediyesi 2016 yılı yatırım projesinde yer alan ilçe merkezine saat kulesi yapımı için gerekli araştırmaları yaparak üç tane saat kulesi seçti.

Bitlis'te okul inşaatlarına 78 milyon lira yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Maltepe'deki dolgu alanında kaçak inşaatlar yapılıyor!

İstanbul Maltepe sahilindeki dolgu alanının imar planında yeşil alan olarak görünen yerlerde tabelasız ve ruhsatsız inşaatlar başladı.

Düzce'ye saat kulesi yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Celalettin Özdal Parkı’nda başlatılan çalışmalar devam ederken Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan kavşağa ise yeni bir saat kulesi yapılıyor.

2006 yılında Belediye, ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacak!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacakmış. Toplam 7 kilometre uzunluğunda olacak 3 'tünel yol' 105 milyon liraya mal olacakmış.

Ramazan Pektaş, Erzurum Çat'taki inşaatları denetledi!

Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, ayrıca ilçede yapımı devam eden inşaatları ve Çat Çok Programlı Lisesinde yapımı biten tenis, voleybol, basketbol sahasını denetimlerde bulundu.

saat kulesi inşaatları Haberi

saat kulesi inşaatları

Birçok belediye şadırvanlı veya çeşmeli saat kuleleri için arka arkaya ihaleye çıkarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise artık başka iller için saat alımı yapmaya başladı. Bazı belediyelerin ise saat kulesi ve şehir giriş kapısını tek çalışmada birleştiren projeleri dikkat çekiyor.


ÜÇÜ BİR ARADA

Belediyelerin saat kulesi projeleri, son 6-7 ayda hız kazandı. Saat kulesi için ihaleye çıkan belediyelerden biri Çayırova Belediyesi. Teklif değerlendirme süreci tamamlanan ihalede belediye kentin muhtelif kavşaklarına “ayyıldız modelli LED ışıklı alüminyum görseli, saat kulesi ve tuğra görseli” alımı yapacak. Kadirli ve Düzce Belediyesi de saat kulesi yaptırmak için ihale açtı. İki ihale de nisan içinde sonuçlanacak. Karaköprü Belediyesi ise diğerlerinden farklı olarak yaptıracağı kuleyi şehir şebeke suyuyla beslenen iki çeşmeyle süslemek istiyor.


BACADAN SAAT KULESİ

Kırşehir Belediyesi ise şehir meydanına...