27 / 04 / 2024

Sadakataşı arakan konut yardımı

Sadakataşı arakan konut yardımı

Sadakataşı Derneği, zor şartlar altında yaşayan Arakanlı aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarına start verdi..

Sadakataşı'ndan Arakanlı ailelere 135 konut!

Sadakataşı Derneği, zor şartlar altında yaşayan Arakanlı aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarına start verdi..

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Türkiye Arakan'a 24 bin konut yapacak!

Arakanlı müslümanlar için toplamda 84 bin geçici konut yapılacak. Bunlardan 24 bini AFAD, Kızılay ve TDV ortaklığıyla hayata geçirilecek. 

25 bin Arakanlı'nın konut ihtiyacı karşılandı!

Küresel İnsani Yardımlar Raporu'na göre, Türkiye, 2013-2015 yıllarında en fazla insani yardım yapan 3. ülke oldu. Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de başlayan şiddet olaylarıyla yerlerinden edilen 25 bin Müslümana konut yardımı edildi.

TİKA Arakan'da 7 ilçeye bambu konut yapıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güneydoğu Asya'daki Mynmar'a bağlı Arakan'da AFAD, Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti işbirliğiyle 7 ilçeye bambu türü kalıcı konutlar yapıyor.

TOKİ Ankara, Adana, Malatya ve Antalya`da 1.720 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara-Mamak, Adana-Kürkçüler, Malatya-Darende ve Antalya-Kepez'e konut yaptırmak için ihale açtı.

45 bin YTL`den başlayan fiyatlarla konut fırsatı!

TOKİ, KİPTAŞ ve özel sektörün Türkiye genelinde yaptığı konutlar orta ve alt grubu cezb ediyor. Özellikle TOKİ ve KİPTAŞ çok düşük fiyat ve taksitlerle konut satarken, firmalar da ucuz konut üretmeye başladı.

TOKÝ`den Bursa`ya 740 konut

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Baþkanlýðý Bursa Yeniþehir'e konut, sosyal donatý, adaiçi, genel altyapý ve çevre düzenlemesi iþlerini yaptýracak.

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Sadakataşı arakan konut yardımı Haberi

Sadakataşı arakan konut yardımı

Sadakataşı Derneği tarafından, Arakanlılar için Moynaguna Mülteci Kampı'nda 135 kalıcı konut projesinin yapımına başlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, dernekten yapılan açıklamada, 2017 Ağustos'ta başlayan olaylarda Myanmar ordusu ve Budist fanatiklerin saldırıları sonrasında binlerce Arakanlı'nın hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 bin kişinin de komşu ülke Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Yaşanan katliamdan kaçıp, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların, mülteci kamplarında kötü şartlar altında ve derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürdüğü vurgulandığı açıklamadaderneğin zor şartlar altında yaşayan aileler için 135 konuttan oluşan yerleşim biriminin yapım çalışmalarını başlattığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dernek tarafından inşa ettirilen konutlar ile beraber ülkelerini terk edip, mülteci kamplarında ve boş arazilerde sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda yaşamlarını sürdüren Arakanlı mülteci aileler, çift kat branda, etrafı örme bambu...