05 / 05 / 2024

Şadi Çetin

Şadi Çetin

Yıllık 3 bin 200 lira konut kira geliri elde eden kişilerin, kira geliri için vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırması ve beyanname vermesi gerekmediğini belirten Şadi Çetin "Türk vergi sistemi beyan esasına dayanıyor" dedi

Çetin Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Çetin Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Masum Çetin ve Şerif Çetin ortaklığında kuruldu.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Betül Erçetin Turizm Otelcilik İnşaat Yedek Parça Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Betül Erçetin Turizm Otelcilik İnşaat Yedek Parça Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Betül  Erçetin tarafından kuruldu. 

Soner Çetin'den Çukurova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Çetin, , mahallede yapılacak kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

Şadi Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şadi Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Shadı Naımısarbaghı tarafından kuruldu.

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

Çetin Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetin Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çetin Çelik tarafından kuruldu.

Taş Yapı’dan Sinan Çetin’e dava!

Taş Yapı, ünlü yönetmen Sinan Çetin'e dava açtı. Davanın açılmasına neden olan süreç ise 6 yıl öncesine dayanıyor...

T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı feshedildi!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı'nın Tangible Middle East Enerji ve İnşaat Yatırımları ortaklığını feshetti. 

T&Y Innovia 4 Adi Ortakılığı'na sermaye koyma borcu için 1 ay süre!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) adi ortaklık kurulması hakkında açıklama yaptı.

Soner Çetin: Temel atmada rekor kırdık!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı açıklamada ilçede temel atma da rekor kırdıklarını söyledi.

T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı kuruldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tangible Middle East Enerji ve İnşaat Yatırımları ile Yeşil GYO ile T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı'nı kurdu...

Şadi Çetin Haberi

Şadi Çetin


İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Çetin, 2013 yılında kira geliri elde edenlerin Gelir Vergisi beyan süresinin 25 Mart akşamı sona ereceğini bildirdi. 

Yıllık 3 bin 200 lira konut kira geliri elde eden kişilerin, kira geliri için vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırması ve beyanname vermesi gerekmediğini belirten Şadi Çetin "Türk vergi sistemi beyan esasına dayanıyor. İstisnadan yararlanırken belirlenen ölçüleri aşıp aşmadığını her mükellefin kendisi tespit etmesi gerekiyor. Örneğin bankalardan 2013 yılında 94 bin TL'den fazla faiz, ücret, kira geliri elde etmiş olan bir mükellef, 3 bin 200 TL'lik istisnadan yararlanamayacak" dedi. Çetin, 25 Mart 2014 tarihine kadar yapılmayan beyanlar hakkında ise usulsüzlük cezası ve bazı yaptırımlar uygulanacağını söyledi. 

Çetin, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri ile engelli...