03 / 05 / 2024

safa camii

safa camii

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde bahçesinde çocuk parkı da bulunan Safa Camii kılınan öğle namazı ile ibadete açıldı.

Bursa Safa Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Camii inşaatının 2010 yılında başladığını ve 4 yılda tamamlandığını belirten Safa Camii İmamı Ali Sevimli, camide klasik Roma, Ortadoğu ve modern mimari örneklerinin bulunduğunu söyledi.

Kayseri Safa Camii yenileniyor!

Geçtiğimiz aralık ayında çıkan yangında büyük oranda hasar görerek kullanılamaz hale gelen Safa Camii’nin Melikgazi Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde tadilatı yapılarak yeniden ibadete açılacak.

Manisa Safa Camii hizmete açıldı!

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde bahçesinde çocuk parkı da bulunan Safa Camii kılınan öğle namazı ile ibadete açıldı.

Manisa Akhisar Safa Camii açıldı!

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde bahçesinde çocuk parkı da bulunan Safa Camii kılınan öğle namazı ile ibadete açıldı.Yusuf Eviş, camilerin cemaatin birlikte buluştuğı mekanlar olduğunu belirtti.

Üstü açılıp kapanabilen Safa Camii yoğun ilgi görüyor!

Nilüfer ilçesi Beşevler'de bulunan Safa Cami'nin üstü açılıp kapanıyor. Kubbesi açılıp kapanan cami teravih namazını kılmak isteyenlerle dolup taşıyor. Ferah bir ortamda namaz kılan vatandaşlar Cami Dernek yöneticilerine teşekkür ediyor.

Bursa Safa Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Camii inşaatının 2010 yılında başladığını ve 4 yılda tamamlandığını belirten Safa Camii İmamı Ali Sevimli, camide klasik Roma, Ortadoğu ve modern mimari örneklerinin bulunduğunu söyledi.

Çamlıca Camii'nin beton zemini oluşturuldu!

Bir ay önce temeli atılan Çamlıca Camii yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Caminin beton zemini oluştu. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Caminin 3 yılda tamamlanması bekleniyor .

Konya Ereğli'ye ikinci büyük camii yapılacak!

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak...

Amsterdam'a Süleymaniye Camii'nin benzeri inşa edilecek!

Amsterdam’da 20 yıldır Hollanda’daki tüm Müslümanlar tarafından yapılması beklenilen ve bir çok problemle karşılaşan, Westermoskee (Amsterdam Batı Camii) olarak bildikleri Ayasofya Camii’nin temeli Hollandalıların da katıldığı bir törenle atıldı...

Molla Zeyrek Camii restorasyon çalışmalarında altın mozaik bulundu!

İstanbul Fath'te Orta Bizans Döneminden kalma olan Molla Zeyrek Camii'ndeki restorasyonda ender rastlanan cam ve mozaik parçaları bulundu. Yapının tarihi 2. İonnes Komnenos ve eşi İrini'ye kadar uzanıyor..

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Mahmutbey Mahallesi sakinleri yapılan ölçüm sonuçlarına göre "olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii 'nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor.

Türk - Boşnak Kardeşlik Camii açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bosna-Hersek’in Jablanica şehrindeki Türk-Boşnak Kardeşlik Camii’nin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi, törende Kocaeli’den yaklaşık yüz kişilik bir grupta hazır bulundu.

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Bağcılar Mahmutbey Mahallesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılan Hicret Camii'nin yerine yenisi inşa edildi. 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni cami içinde bin 250 kişi namaz kılabiliyor...

Büyükçekmece Küba Camii'nin çevre düzenlemesi projesi başladı!

Büyükçekmece Belediyesi, Küba Camii'nin çevre düzenlemesi projesine başladı. Çalışalar kapsamında camiini ana giriş kapısına yapay şelale yapılıyor. Düzenleme çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanıyor...

safa camii Haberi

safa camii

Akhisar İlçe Müftülüğü tarafından açılış organizasyonu yapılan Safa Camii, Akhisar Belediyesi tarafından yaptırıldı ve bahçesinde de çocuk parkı yer alıyor. Kılınan öğle namazının ardından ibadete açılan caminin açılış törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, AK Parti Grubu Meclis Üyesi Şemsi Okur, MHP Grubu Belediye Meclis Üyeleri Arif Oruntaş, Mehmet Taşer, Hasan Paşalı ve CHP Grubu Belediye Meclis Üyesi İsmail Seyrek’in katıldı. Safa Caminin kurdelesi kesilerek ibadete açılmasının ardından konuşan Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, camilerin cemaatin birlikte buluştuğı mekanlar olduğunu belirterek, "Camiler Allah’ın evidir. Buradaki buluşmada muhakkak cemaatlerin birbirleri ile selamlaşması ve konuşması gerekir. Yoksa bunun haricinde camilerdeki cemaatin adı sadece kalabalık olur"...