29 / 04 / 2024

Safi Holding Kalamış ihalesinde Koç Grubunun önceliği var

Safi Holding Kalamış ihalesinde Koç Grubunun önceliği var

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Safi, "Kalamış Marina ihalesi sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır" dedi

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Holding'in Derince Limanı açıklaması!

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Derince Limanı'na 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

350 milyon dolar ilave yatırım şartı ile Derince Limanı’nı 39 yıllığına kiralayan ve yaklaşık 1 yıldır işleten Safi Holding yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında limana 1 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Safi Holding 2016'da İzmir Limanı ihalesine girmeyi planlıyor!

Derince Limanı'nın ardından yeni yatırımlarla projelerini genişletmek istediklerini söyleyen Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, İzmir için ihaleye gireceklerini açıkladı. 

İzmir Limanı için hazırlıklar başladı!

543 milyon dolarlık ihale bedeliyle Derince Limanı’nın işletmesini alan Safi Holding, 350 milyon dolarlık yatırıma başlıyor. Limancılıkta küresel oyuncu olmayı hedefleyen Safi, yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlar planlanıyor.

Derince Limanı 3 kat büyütülecek!

İhalesini Safi Holding'in kazandığı Derince Limanı, 350 milyon dolarlık ek yatırımla 3 kat büyütülecek. 4 yılda bitirilmesi planlanan limana ihale bedeli ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Derince Limanı'nı büyütmek için denize dolgu yapılacak!

Safi Holding Derince Limanı'nda şu anda mevcut kullanılan 450 bin metrekarelik liman alanını, deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat genişletecek.

Koç Holding Kalamış Marina ihalesinden vazgeçti!

Koç Holding’de CEO seçilen Levent Çakıroğlu, yurt dışında büyüyeceklerini, Turgay Durak döneminde yapılan 25 milyar liralık yatırımın karşılığını almaya çalışacaklarını, daha çok istihdam yaratacaklarını söyledi.

Koç Holding'ten Kalamış Marina ihalesi için son açıklama!

Turgay Durak, 58 yaşında oturduğu Koç Holding CEO’luk koltuğunu geçen 5 yılın ardından 63 yaşında dün bıraktı. Holding'in yeni CEO'su Levent Çakıroğlu oldu..

Safi Holding Kalamış ihalesinde Koç Grubunun önceliği var Haberi

Safi Holding Kalamış ihalesinde Koç Grubunun önceliği var

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili, "İhale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır. Ancak süreç tamamlanmazsa ve tarafımıza davet gelmesi halinde konu Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilecek olup gereği yapılacaktır" ifadesini kullandı.


Kalamış Yat Limanı ihalesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Safi, ihalede 654 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren Safi Holding olarak, ihale sonrası kararları ve imar planı ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini bildirdi. Safi, şunları kaydetti:


"Özelleştirme İdaresi tarafından 17 Mart 2015 tarihinde imar planı onaylanmış ve Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Dolayısıyla özelleştirme ile ilgili herhangi bir sorun kalmamıştır. Doğal olarak ihale sürecinde en yüksek teklif sahibi ve uzun yıllardır Kalamış Marina'yı işleten Koç...