04 / 05 / 2024

Safranbolu ev restorasyonu

Safranbolu ev restorasyonu

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Akbulut Konak Safranbolu'da en iyi restore edilen ev oldu!

Safranbolu’da, '17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Etkinlikleri Kapsamında, 'En İyi Restore Edilen Ev' Plaketi Akbulut Konak'a Törenle Çakıldı.

Simav'da koruma altındaki 28 ev kaderine terk edildi!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun koruma altına aldığı 28 ev, yüksek maliyetli restorasyonu nedeniyle kaderine terk edildi.

Gönül Yazar'ın doğduğu ev onarılmayı bekliyor!

İzmir'de sahipleri tarafından onarılıp, restorasyonu yapılmak yerine kaderine terk edilen eski yapılar tehlike oluşturuyor. Eski evler arasında, ünlü sanatçı Gönül Yazar'ın doğduğu ev de bulunuyor.

Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev restore edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Mevlana'nın doğduğu ev restore edilecek!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Safranbolu Çınar Sineması'nın restorasyonu bitti!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, cumhuriyet döneminden sonra "Çınar Sineması" olarak kullanılan ve 1970'te yıkılan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan Çeşmelerin Restorasyonu Projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan çeşmelerin restorasyonu projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi. Belediye Başkanı Necdet Aksoy yapılan projelerin dünyaya örnek teşkil ettiğini belirtti.

Safranbolu'daki tarihi Taşhan törenle hizmete açıldı!

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde 1764 yapıldığı tahmin edilen ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Taşhan, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Toki Safranbolu'da 54 engelliyi ev sahibi yaptı!

Tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) tarafından engelliler için yapılan 54 konutun sahipleri Aslanlar Şubesi'nde yapılan kura çekimi ile belirlendi .

Safranbolu'da engelliler TOKİ ile ev sahibi oldu!

Tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde TOKİ tarafından engelliler için yapılan 54 konutun sahipleri kurayla belirlendi. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Bu konutlar engelli vatandaşlarımıza uygun yapılmıştır. Devamı gelecek" dedi.

Safranbolu'da iklim değişikliği konferansı yapıldı!

Safranbolu geçtiğimiz hafta Türkiye’nin de kurucuları arasında bulunduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Safranbolu ev restorasyonu Haberi

Safranbolu ev restorasyonu

Geçtiğimiz aylarda tamamlanarak Safranbolu’da turizme Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ile İl Kültür Müdür Yardımcısı Emin Akar tarafından imzalanan protokol ile Akçasu Mahallesi’nde bulunan 17 tarihi evin restorasyonu yapılacağı açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Safranbolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emin Akar ile Safranbolu Belediyesi İmar Müdürü Şeyma Acar ve müdürlüğe bağlı mimarlar katılım gösterdiler. 

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Projenin amacının bölgede bulunan evlerin korunması, onarımı ve kentsel tasarımının yapılması olduğunu belirterek, “Burada 17 konutun restorasyonu yapılacak. ÇEKÜL Vakfının da destekleri ile gerçekleştirilecek olan çalışmada projeyi belediyemizde görev yapan...