19 / 05 / 2024

Safranbolu müzeleri 2014

Safranbolu müzeleri 2014

Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ilçedeki müzeleri, geçen yıl 92 bin 482 kişi ziyaret etti..

Akmerkez GYO'nun genel kurul davasında mahkemeden red kararı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin açıklama yaptı.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

Adana’nın yeni stadı 2 aya hazır!

Adana'da yapımına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarındaki yeni stadın inşaatında sona yaklaşıldı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 2 aya hizmete açılması planlanıyor.

Akmerkez GYO dava duruşması 1 Kasım'a bırakıldı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı genel kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin gelişme hakkında açıklama yaptı. 

Yıldırım'da 895 konut yıkıldı!

Yıldırım’da 2014 yılından bugüne güvenli olmayan 895 konut yıkılarak yerine 2 bin 105 konut yeni konut inşa edildi.

Bursa Yıldırım 304 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım'ı çarpık yapılaşmadan kurtaran Yıldırım Belediyesi, 2014 yılından itibaren 304 adet kaçak yapıyı yıktı.

Atakule GYO dava sürecinde son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  2014/214 esas dava süreci hakkında açıklama yaptı.

Safranbolu müzeleri 2014 Haberi

Safranbolu müzeleri 2014

 Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki müzeler, 2014'te 92 bin 482 ziyaretçiyi ağırladı.


Osmanlı eserlerinin sergilendiği 18. yüzyılın başlarında yapılan 3 katlı, 10 odadan oluşan Kaymakamlar Müze Evi ile 1904-1906 yıllarında "kale" diye adlandırılan tepeye 3 katlı inşa edilen, uzun yıllar hükümet konağı olarak hizmet verdikten sonra müzeye çevrilen Kent Tarihi Müzesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarına ait madeni para, fotoğraflar ve çeşitli belgelerin sergilendiği, Osmanlı kültürünün orijinal eşya ve cansız mankenlerle yansıtıldığı müzeler, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.


Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzelerin özellikle son dönemlerde büyük ilgi gördüğünü söyledi.


İlçeyi "açık hava müzesi"ne benzeten Bulacak, "Geçen yıl Kent Tarihi Müzesi ve...