13 / 05 / 2024

safranbolu otelleri

safranbolu otelleri

Tarihi konaklarıyla ünlü ve yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedeflenen Safranbolu'ya diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerinde tanıtımlar artırılacak.

Safranbolu'ya 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli törenle atıldı, ayrıca otelde toplantı salonları, restoran, yüzme havuzu ile açık ve kapalı otopark yer alacak.

Safranbolu'nun ilk 5 yıldızlı oteli bitirilemiyor!

Turizm sektörü son yıllarda büyük bir çıkış içinde. Sadece denizkum- güneş değil kültür, sağlık, kongre gibi turizmin diğer alanlarında da öne çıkmaya başladık. Bunun en önemli etkenlerinden biri de kuşkusuz konaklama tesislerindeki artış...

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak. Aylık taksitlerin 414,92 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

Safranbolu'ya 7 ayda 200 bin turist geldi!

Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, yılın 7 ayında 200 bin turist konakladı. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, Safranbolu'ya 61 ülkeden turistin geldiğini söyledi.

Eresin Otelleri'nin yeni hedefi Londra!

Turizmdeki iniş çıkışlar, risklerini dengelemek isteyen otelcileri yeni arayışlara yöneltiyor. Bünyesindeki Eresin markasının yanı sıra,uluslararası markalarla işletilen üç tesisi bulunan Eresin Otelleri Londra'ya açılmak.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Safranbolu'ya bayramda 70 bin turist gelecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Elite World Otelleri rotasını yurtdışına çevirdi!

2014 ve 2015 yıllarının kendileri için yatırım yılı olduğunu ifade eden Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şınık, yüzlerini yurtdışına çevirdiklerini ifade etti.

Elite World Otelleri ilk resort otelini Marmaris'te açtı!

İstanbul Taksim'de iki, Elorya ve Van'da birer oteli olan Elite World Otelleri, Marmaris'te ilk 'resort' otelini Marmaris'te açtı. Otel, grubun beşinci oteli oldu.

Elite World Otelleri Marmaris'te otel açtı!

Arsa payı dahil toplam 490 milyon dolarlık yatırımla 4 yılda 5 otel açmayı planlayan Elite World Otelleri, plan dahilindeki zincirin beşinci oteli olan ilk resort yatırımını Marmaris’te açtı.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümlü üst geçit yapılacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılacak üst geçit, 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan Çeşmelerin Restorasyonu Projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi.

Safranbolu'da Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi inşa edilecek!

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Yazıköy mevkinde yapılacak olan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi İdari Binası’ için sözleşme imzalandı. Abdullah Bulut “Sözleşmesini imzaladığımız işi 120 günde tamamlayıp teslim etme sözünü veriyoruz." dedi.

TOKİ Safranbolu Yazıköy'de anahtar teslimleri başladı!

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde İnşaatı tamamlanan Yazıköy TOKİ Konutları’nda hak sahiplerine anahtar teslimleri başladı. Anahtar teslim işlemleri 26 Haziran'a kadar devam edecek.

safranbolu otelleri Haberi

safranbolu otelleri

Daha çok Uzakdoğuluların ilgi gösterdiği Safranbolu'ya 1 milyon turistin çekilmesi için gözler Arap ülkelerine  çevrildi. Diziler sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanımak isteyen Arap turistlere yönelik tanıtımlar artırılacak.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzakdoğu ve Avrupalı başta olmak üzere yılda 60 ülkeden yaklaşık 200 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu'ya son yıllarda Suudi Arabistan, İran, Irak, Sudan ve Cezayir'den de ziyaretçilerin geldiğini söyledi.   


Artan tanıtımların ve Türk dizilerinin etkisiyle Arap turist sayısında artış olduğunu, ilçede 5 yılda bu ülkelerden toplam 150 bin turistin ağırlandığını anlatan Aksoy, "Bu yılın 4 aylık verilerine göre Suudi Arabistan'dan gelen turistler 60 ülke içinde 5. sırayı aldı. Geçmiş yıllarda bir elin parmakları kadar Arap ülkelerinden turist ağırlardık" dedi.


Aksoy, Suudi Arabistan başta olmak...