28 / 04 / 2024

Safranbolu'ya 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

Safranbolu'ya 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli törenle atıldı, ayrıca otelde toplantı salonları, restoran, yüzme havuzu ile açık ve kapalı otopark yer alacak.





Otel inşaatının bulunduğu alanda düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi İzzettin Küçük, tarihin sayfaları çevrilirken, sık sık bakılacak ve hatırlanacak bir gün geçirdiklerini belirterek, otelle ilçe turizminde önemli bir aşamanın yaşandığını söyledi.


Pek çok ilde olmayan 5 yıldızlı otelin Safranbolu ilçesinde inşa edilmeye başlandığını anlatan Küçük, şunları dile getirdi: 


"Turizm alanında aldığımız mesafe bakımından önemli bir göstergedir. Tabii ki alacağımız daha çok mesafeler var. Bugün bir dönüm noktası olacak. Turizm çok çeşitlilik ister, turistte çok çeşitli talepleri olan insandır. Her grubun ayrı ayrı talepleri var. Biz uzun süre kongre turizminden bahsettik, 'mekan lazım' dedik. Bu otel buna da katkı sağlayacaktır. Bu otel, bundan sonra yapılacak yatırımlar için önemli bir çıta olmuştur. Bundan sonra turizme yatırım yapacak insanlar için burası bir ölçüdür, buna göre herkes adımını atacaktır. Otelin yapımına başlayan ancak ömrü yetmeyen rahmetli Ünsal Tülbentçi'yi saygıyla anıyorum.


Memleket sevdalısı bir insandı, Karabük'e pek çok şey kazandırdı. Ülkesine, memleketine yaptığı işle ilgili bir eser kazandırmak istedi ve onu da yaptı. Ömrü vefa etmedi ama içindeki bu aşk gerçekleşti. Sonra bu oteli devam ettiren Şefik Dizdar'a da teşekkür ediyoruz. Kendisi ülkemizin müstesna iş adamlarından bir tanesi." 


Törende, otelin temeli protokoldekiler tarafından atıldı.


3 bin yıllık geçmişe sahip tarihi konakları ile ünlü ilçenin ilk 5 yıldızlı oteli özelliği taşıyan 'Grande Otel Safran', 6 bin metrekarelik arsa üzerinde 9 bin 371 metrekare inşaat alanına sahip olacak. 5 yıldızlı otelde 125 odada 280 yatak bulunacak.


Ayrıca otelde toplantı salonları, restoran, yüzme havuzu ile açık ve kapalı otopark yer alacak. Otel, 1,5 yıl içinde hizmete alınacak. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön