05 / 05 / 2024

sahil oyulması

sahil oyulması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özgür Kırca yaptığı açıklamada, denizlerde mevsimsel değişimler ve sıcaklık artışı sonucu buzulların erimesiyle seviye artışı olduğunu söyledi.

Bodrum Sahil Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Bodrum Sahil Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi, Kadir Çıtmacı Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Kasım'da Beyoğlu, Galata, Müeyyetzade Mahallesi'nde kuruldu.

İzmir Pasaport-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridi düzenlendi!

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

Kadıköy'de sahil temizliği gelenekselleştirildi!

Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

DoubleTree by Hilton İstanbul çalışanları Kadıköy'de sahil temizliği yaptı!

Çevre bilincini Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

Menderes Türel: Boğaçayı projesi kente sahil alanı kazandıracak!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 100 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirti.Türel 'Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi' dedi.

1957 yılında Arnavutköy - Bebek sahil yolu genişletiliyormuş!

1957 yılında Boğaziçi Lisesi'nden Sadıkzade villasının önüne kadar uzanan kısım da sahil 3 metre beton olarak doldurulacakmış, sahil boyundaki binalar da yıkılacakmış. Bu suretle yol 30 metre olacakmış.

1957 yılında Sarayburnu-Florya sahil yolu çalışmalarına başlanmış!

1957 yılında Sarayburnu - Florya sahil yolunun toprak tesviye işine başlanmış. Sahil yolunun ilk 14 kilometresini Karayolları, Baruthane Sitesi'nin içinden geçen bölümü Emlak Kredi Bankası, Ayamama-Florya arasını da Belediye yapacakmış.

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer sahil yolu genişletilecekmiş!

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmış. Yeniköy'e de asfalt bir yol yapılacakmış. Yol inşaatı tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecekmiş.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na yapılacak 5 iskele için ihale 13 Kasım'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na yapılacak 5 ahşap iskele için 13 Kasım 2014 tarihinde ihaleye çıkacak. Proje 6 ayda tamamlanarak, İzmirliler'in kullanımına açılacak...

Mudanya Güzelyalı arasında sahil düzenleme işine başlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 8.5 kilometrelik düzenlemeyi içeren Mudanya - Güzelyalı arasındaki sahil düzenleme ve rekreasyon projesinin birkaç gün içerisinde başlayacağını açıkladı.

Süleymanpaşa sahil ve kentsel dönüşüm projelerini basın mensupları inceledi!

Süleymanpaşa Belediyesi ’ nde sergilenen Süleymanpaşa sahil ve kentsel dönüşüm projelerini inceleyen basın mensupları yapılacak çalışmalarda kamuoyunun da fikrinin alınması ve paylaşılması gerektiğini dile getirdiler...

Kerpe, Kefken, Kovanağzı ve Cebeci’de sahil şeridi genişletilecek!

Gerçekleştirdiği sahil düzenleme çalışmalarıyla Kocaeli ’nde Karadeniz kıyılarının cazibesini arttıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halkın faydalanabileceği Kerpe, Kefken, Kovanağzı ve de Cebeci sahil şeridini de genişletiyor.

İrfan Aydoğan: Sahil bandında emsal sorunları yaşanıyor!

Bağdat Caddesi'nde yaptığı dönüşümlerle tanınan Aydoğan İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı İrfan Aydoğan, "Kentsel dönüşüm sürecinde özellikle sahil bandında emsal alınamaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor" dedi...

sahil oyulması Haberi

sahil oyulması

Deniz seviyelerinin yılda ortalama 1,5 milimetre ile 1 santimetre arasında yükseldiğine işaret eden Kırca, "İklim değişikleri denizleri de etkiliyor, seviyelerde buzulların erimesine bağlı genel yükseliş var. Bu artışlara bağlı fırtınalar sertleşecek, dalga yüksekliklerinin artması sonucu dalgaların kıyı üzerindeki etkileri fazlalaşacak" diye konuştu. Kırca, sahildeki kıyı erozyonlarının önemsenmesi gerektiğini, bu konudaki eksikliklerin giderilmesi için bilimsel çalışmaların sürdüğünü anlattı. 


Yanlış yapılaşma artıyor 


Kıyı erozyonlarının birçok nedeni bulunduğunu vurgulayan Kırca, şunları kaydetti: "Kıyıdaki kum deniz tarafından taşınıyor, sahilde oyulmalar ve kıyı çizgisinde gerilemeler yaşanıyor. Sadece Türkiyede değil, denize kıyısı bulunan tüm ülkelerde bu tür sorunlar yaşanıyor. Kıyı yapılarındaki eksiklikler veya hatalar, küresel iklim değişikliği, dalgaların sertleşmesi, nehirlerin ve derelerin kıyıya taşıdığı kum kaynaklarının baraj inşaatları ve kentleşme nedeniyle azalması, hepsi birer kıyı erozyonu etkisi....