08 / 05 / 2024

Şahinbey Yaprak ve Çakmak Mahalleleri dönüşüm

Şahinbey Yaprak ve Çakmak Mahalleleri dönüşüm

Şahinbey'e bağlı Yaprak ve Çakmak Mahalleleri sakinleri, kentsel dönüşüm karmaşasından son derece dertli durumda.

Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey'de KDV'den muaf 9 arsa satılacak!

Gaziantep Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey'de yer alan 9 arsayı satışa çıkardı.

Kıyma döner kilosu 146 TL yaprak döner 169 TL pastırma 249 TL! İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) döner, pastırma ve işkembe fiyatları belli oldu. Kıyma döner 146 TL, yaprak döner kilosu 169 TL ve pastırma 249 TL’den satışa sunuldu. İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Yaprak Otelcilik Turizm İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaprak Otelcilik Turizm İnşaat Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Acıbiber tarafından kuruldu.

Gaziantep Şahinbey’de okul alanı, ticaret ve konut alanı mı yapılacak?

Gaziantep Şahinbey'de, vakfa ait kolej arazisi, ticaret ve konut alanı yapıldı. Mahkeme kararı iptal etti fakat belediye Danıştay’a gitti. Şencan, "Arazi şu an çok değerli" diye konuştu. 

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Şahinbey fiziki ve manevi olarak imar ediliyor!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güllüce Cami’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tahmazoğlu, ''Şahinbey'i fiziki ve manevi olarak imar ediyoruz'' dedi.

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’nde hayata geçirilen Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nin inşaatında sona gelindi.

Şahinbey Kongre Ve Kültür Merkezi yükseliyor!

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’nde hayata geçirilen Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Gaziemir'e buz üretim tesisi inşa edildi!

İzmir'in yükselen değeri Gaziemir ilçesinde girişimci Ali Akar tarafından günlük 400 ton kapasiteli buz üretim tesisi açılacak. Buzz Hause isimli tesiste kalıp, kristal, yaprak ve kuru buz üretilecek.

Şahinbey'in Yaprak ve Çakmak Mahalleleri'nde dönüşüm karmaşası!

Şahinbey'e bağlı Yaprak ve Çakmak Mahalleleri sakinleri, kentsel dönüşüm karmaşasından son derece dertli durumda.

Şahinbey Gençlik ve Spor Merkezi'nde sona gelindi!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahintepe Mahallesi’nde yaptırılan Şahinbey Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Merkezi’nin çalışmalarını yerinde inceledi.

Gaziantep Şahinbey'e yeni cami ve sosyal tesis!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırılan Hz. Hatice Cami’nin ve Sosyal Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey Yaprak ve Çakmak Mahalleleri dönüşüm Haberi

Şahinbey Yaprak ve Çakmak Mahalleleri dönüşüm

Kentsel dönüşüm hakkında kimsenin bir şey bilmediğini söyleyen vatandaşlar, "Kentsel dönüşüm kapsamında evlerimizin yıkılacağı söyleniyor. Ne zamandır böyle bir söylenti var. Kimse neyin ne olduğunu bilmiyor." şeklinde konuştular.


Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, halkın tepkisini çekiyor. Yaprak ve Çakmak mahalleleri sakinleri Suriyeli mültecilerden şikâyetçi. Vatandaşlar, "Suriyeliler geldi, işsizlik arttı. Bizim gençlerimiz işsiz geziyor, onlar çalışıyor. Geceleri çok ses yapıyorlar, uyuyamıyoruz. Adamlar dükkan açıp, esnaflık yapıyor. Vergi falan vermiyorlar. Çocuklarımızla rahat rahat gezemiyoruz. Onlar geldikten sonra asayiş olayları artmaya başladı. Emniyet, hangisiyle ilgilensin. Suriyeliler konusuna bir çare bulunmasını bekliyoruz." dediler.


KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN OLACAK?

Evlerinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacağını belirten vatandaşlar, "Kimse bu konuda bir şey bilmiyor. Yıllardır buralar yıkılacak. Halk tedirgin, evimizi satmak istiyoruz alan yok....