06 / 05 / 2024

sahra hastaneleri son durum 

sahra hastaneleri son durum 

CHP Milletvekili Özgür Karabat İstanbul'da yapımına başlanan sahra hastanelerine ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması talebiyle TBMM'de soru önergesi sundu...

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Prefabrik sahra hastanelerine talep katlandı!

Pandemi ve deprem nedeni ile 2020'de yurtiçinde satışlarını artıran prefabrik sektörü, yurt dışında da sahra hastaneleriyle büyüyor. Özellikle Türk Cumhuriyetleri se Afrika ülkelerinden Türk prefabrik sektörüne sahra hastaneleri için talep gelirken, bazı firmalar yüzde 50'den fazla büyüdü.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor. Peki İstanbul'daki sahra hastaneleri ne zaman açılacak? İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 24 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını kapsamında inşa edileceğini duyurduğu İstanbul'daki iki salgın hastanesinin inşaatları devam ediyor. Peki İstanbul'da yapılan 1008 yataklı salgın hastanelerinin inşaatında son durum ne?

Kocaeli'deki sahra hastanesi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Derince'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 250 yatak kapasiteli sahra hastanesinin yapılacağı alanda çalışmalar sürüyor.

Kocaeli sahra hastanesinin inşaatında son durum!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde sahra hastanesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. 250 yatak kapasiteli hastane 45 günde tamamlanacak...

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Peki sahra hastanesi nedir? İstanbul'daki sahra hastaneleri nerede kurulacak? İşte İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.

Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu.

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

4 sınır kapısında Sahra Hastanesi kurulacak!

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da Corona virüsü nedeniyle ölümlerin artması, sınır kenti olan Ağrı ve Van’da önlemleri artırdı. Kapıköy Gümrük Kapısı ile Gürbulak Sınır Kapısı'nda, koronovirüse karşı alınan önlemler kapsamında sahra hastaneleri kuralacak...

sahra hastaneleri son durum  Haberi

sahra hastaneleri son durum 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul’da yapımına başlanan sahra hastaneleriyle ilgili soruları TBMM’ye taşıdı. Hastanelerin hangi ihale usulüyle, kime, ne kadar bedelle yaptırıldığını soran Karabat, “Yeni bina yapmak yerine, Atatürk Havalimanı’ndaki hazır yapılı atıl alanların kullanılması daha ekonomik değil midir” diye konuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul'da yapımına başlanan sahra hastanelerine ilişkin, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Karabat, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu: 

-İstanbul'un iki yakasında yapılmasına karar verilen hastaneler devlet eliyle mi, ihale usulüyle mi yapılmaktadır?

-İhale usulüyle yapılıyorsa, İstanbul'da yapımı kararlaştırılan hastanelerin hangi ihale usulüyle yapımına başlanmıştır. Bu ihaleyi hangi firma kazanmıştır? İhalenin yapım usulü nedir?

-İki hastanenin yapım bedeli ne kadardır? Bu hastanelerin şehir hastaneleri gibi hasta ve...