10 / 05 / 2024

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Cami

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Cami

Ağa Cami İmam Hatibi Ali Ömürlü, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Sakarya'da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya'da dönüşüm başlıyor...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kamuoyu ile paylaştıkları projelerin, senelerin birikimi ve alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları ile hazırlandığını ve her bir projenin de gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde planlandığını açıkladı.

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Sağlık Bakanlığı'nın Sakarya'da inşa edilecek olan Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklif Mustafa Ekşi İnşaat + ATR Yapı tarafından verildi.

 WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikası temeli atıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'da düzenlenen fabrika temel atma törenine katıldı. Bakan Varank; "Bu seneki seferi, yeni kurduğumuz TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda yapacağız." dedi...

Sakarya'da raylı sistemler konusunda somut adımlar atılacak!

Ulaştırma Profesörü Mustafa Ilıcalı ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, “Raylı sistemlerle ilgili somut adımlar atmak için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

BY Alemdar İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BY Alemdar İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Güngöre'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Emre Alemdar ve Mustafa Gökbulut ortaklığında kuruldu. 

Mustafa Varank Sakarya'da fabrika açılış törenine katıldı! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesindeki Arsan Kauçuk Plastik Makine fabrikasının açılış törenine katıldı.

Sakarya Ankara Caddesi yenilenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak’la birlikte Ankara Caddesi'ni ziyaret etti, Toçoğlu caddenin yenileneceğinin müjdesini verdi.

Sakarya'da 2/B başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı!

Sakarya Defterdarı Mustafa Ceylan, 2/B başvuru ve ödeme sürelerinin 7 Mart tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Sakarya'nın yeni projelerine onay!

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı.

Sakarya Serdivan yeni ticaret alanına kavuşuyor!

Sakarya Temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararla birlikte Serdivan yeni bir ticaret alanına daha kavuşuyor. Gündeme dair maddeler de Başkan Yusuf Alemdar başkanlığında konuşuldu.

Sakarya Belediyesi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı. Toplantıda 250 dönümlük bir alanın özel okula ayrılmak istenmesi konuşuldu.

Mustafa İsen: Kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler iyi bir örnek!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, kentsel dönüşüm çalışmalarında Erenler ilçesinin iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Sakarya Kemalpaşa Mahalle Meydanı’ndaki çalışmalar tamamlanıyor!

Sakarya Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kemalpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden kapalı pazar yeri ve mahalle meydanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Cami Haberi

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Cami

Adapazarı ilçesinde 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.


Ağa Cami İmam Hatibi Ali Ömürlü, AA muhabirine, 15 yıldır aynı camide görev yaptığını belirterek, yapının kentin en eski ibadethanelerinden olduğunu söyledi.


Yapının halk arasında "Ağa Cami" diye bilindiğini belirten Ömürlü, "Esas adı Alemdar Mustafa Ağa Camisi'dir. Burada camimizin önünde mezar bulunmasından ötürü 1870 yılında Alemdar Mustafa Ağa adına yaptırılmıştır. 1943, 1964 ve 1999 depremlerini görmesine rağmen hasar oluşmadı" diye konuştu.


İbadethanenin kerpiç ve tuğladan, temelinin de taştan yapıldığını vurgulayan Ömürlü, restorasyon çalışmalarına Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan izinle başlandığını, minaresi, iç dizaynı ve boyasıyla aslına uygun yapılmaya özen gösterildiğini dile getirdi.


Ömürlü, sözleşmeye göre restorasyonun kasımda bitmesinin planlandığını, işçilerin özverili çalışmasıyla haziranda ibadete açılabileceğini kaydetti.


Kömürpazarı...