04 / 05 / 2024

Sakarya Nehri suyu

Sakarya Nehri suyu

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler. Su altı Fotoğrafçısı ve de Dalış Eğitmeni Recep Şen, 824 kilometre uzunluğundaki nehrin akmaya başladığı Sakaryabaşı mevkisinde bulunan kaynağa tüple daldı.

Sakarya Nehri’nin suyu İstanbul’a Melen hattı ile gönderilecek!

Sakarya Nehri kenarında bulunan su alma yapısı nehrin Karasu ilçesi Tuzla mevkiinde bulunuyor. Nehr’in Karadeniz’e döküldüğü yere yakın bölgede bulunan su alma noktasında nehirden alınan su, Melen hattına verilerek İstanbul'a gönderiliyor.

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Sakarya'nın içme suyu sorunu çözülüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Geyve Köprübaşı, Bağlarbaşı ve Akıncı Mahalleleri İçmesuyu Projesi’nde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Sakarya'da 45 milyon TL'lik altyapı projesi başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Rüstem Keleş, Ferizli ve Söğütlü kanalizasyon ve içme suyu hattı projesinde çalışmaların yakın zamanda başlayacağını açıkladı.

TOKİ'den Sakarya Kocaali'ye 448 konut!

SAKARYA'nın Kocaali ilçesinde, İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında evleri kamulaştırılan vatandaşlara, Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak toplu konut projesi sözleşmesi imzalandı.

Sakarya Taraklı Meydanı'nda sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’da devam eden çevre, ulaşım, altyapı ve içme suyu yatırımlarını inceledi. İşte Taraklı yatırımlarında son durum...

Sakarya'ya 42 mahalleyi kapsayan içme suyu yatırımı geliyor!

Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca’ya bağlı 41 Mahalle için yeni bir içme suyu yatırımı müjdesi veren Rüstem Keleş: “Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz, en ileri teknolojiye sahip tesislerde arıtılan birinci sınıf içmes uyu 41 mahallemize daha ulaşacak." dedi.

Sakarya Akyazı'da 10 milyonluk içme suyu ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kanalizasyon çalışmalarının devam ettiği Akyazı ilçesi için yeni bir müjde daha verdi.

Kocaali’ye içme suyu müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde içme suyu çalışmalarını sürdürüyor. Melen, Caferiye, Kadıköy, Selahiye ve Gümüşoluk Mahalleleri için yaklaşık 4 kilometrelik yeni bir hat inşa ediliyor.

Sakarya'da arıtma tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Buyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoglu, AK Parti Karasu İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Bölgede 22 milyonluk içme suyu şebekesi yatırımı ile Karasu'ya toplamda yapılacak olan yatırımlar 70 milyona ulaştı.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Sakarya Nehri suyu Haberi

Sakarya Nehri suyu

Sakarya Nehri'nin doğduğu Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki su kaynağı, dalgıçlar tarafından görüntülendi.


Sualtı Fotoğrafçısı ve Dalış Eğitmeni Recep Şen, 824 kilometre uzunluğundaki nehrin akmaya başladığı Sakaryabaşı mevkisinde bulunan kaynağa tüple daldı. Şen'in kamerayla çektiği görüntüler, seyri doyumsuz güzellikler sunuyor.


Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri'nin doğduğu su kaynaklarını görüntülediklerini, temiz suyun Sakarya’ya ulaşana kadar insan faktörüyle geldiği durumun üzüntü verici olduğunu söyledi.


Sakarya Nehri'nin doğduğu kaynaklar hakkında bilgi veren Şen, şunları kaydetti:


“Sakarya’da mümkün olduğunca su altı görüntüleme çalışmalarına katılıyorum. Sakarya Nehri’nin doğduğu yer olan Çifteler ilçesinde bulunan kaynaklara birçok dalış gerçekleştirdik. Yaz kış 22 derece olduğunu öğrendiğimiz su, inanılmaz derecede berraktı. Kaynakların bulunduğu alanlar 6-7 metre ortalama derinlikteydi ve çok güzel görsel çalışma gerçekleştirdik ancak Sakarya’ya döndüğümüzde insan faktörüyle nasıl kirlilik yaşadığı...