16 / 05 / 2024

Sakarya restorasyon

Sakarya restorasyon

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kuyudibi’nde bulunan ve zamanla yıkılan tarihi konak için 4 Ocak Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. Tarihi yapıyı aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz” dedi.

Sakarya'daki eski yapılar restore edilecek!

Karaosman Mahallesi’nden gelen heyetle bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sakarya'daki eski yapıların restore edileceğini söyledi.

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlandı!

Şehrin Kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimler ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Alicanlar Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Uzunçarşı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Sakarya Alicanlar Konağı tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlattığı restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi tamam!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarihi Alicanlar Konağı’nda yapılacak restorasyon çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı restore edilecek!

Kısa süre içerisinde projemizde yapım ihalesine çıkacağız. Hayırlı olsun” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlatılacak olan restorasyon çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

Sakarya Uzun Çarşı'da çalışmalar Mart'ta başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Uzun Çarşı’da Mart başı veya 15’i gibi imalat çalışmalarına başlamayı öngörmekteyiz. Bölgede başlattığımız projenin yalnızca restorasyon ile ilgili bir proje olduğunu ifade etmeliyim" dedi

Mersin'de tarihi yapı restorasyon projesi başlıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi dokunun turizme kazandırılması için çalışma başlataBelediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sakarya Caddesi'nden başlayarak, Mersin'in girişine ' kapsayacak Restorasyon Projesi ile kent merkezini turizme

Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Gökhan Azcan, Mahmudiye Mahallesi’ndeki caminin restorasyon çalışmalarının 10 ay önce başladığını söyledi.

Sakarya Alemdar Mustafa Ağa Camii'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Ağa Cami İmam Hatibi Ali Ömürlü, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi camide restorasyon çalışmaları sona erdi!

Sakarya'da 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Taş temel üzerine inşa edilen caminin tarihinin 1870 yılına dayandığı belirtiliyor.

Sakarya'daki Justinianus Köprüsü restorasyonunun tamamlanmasını bekliyor!

Beşköprü olarak da bilinen Sakarya'daki Justinianus Köprüsü, Marmara depremi sırasında oldukça hasar gördü. O dönemde başlanılan restorasyon hâlâ tamamlanamayınca köprü ayakta kalmakta zorlanıyor

Sakarya'da 1 milyon TL'ye soğuk hava deposu!

T.C. Sakarya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Sakarya ili Erenler ilçesi Erenler mahallesinde bulunan soğuk hava deposunu 1 milyon 49 bin 718 TL'ye izale-i şüyuu yoluyla satışa çıkardı. Satış, 17 Ocak 2012 Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak

Sakarya restorasyon Haberi

Sakarya restorasyon

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kuyudibi’nde yer alan ve zamanla yıkılan tarihi konağı aslına uygun bir şekilde inşa edeceklerini müjdeledi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Anıtlar Kurulu’ndan onaylı çalışma için 4 Ocak Cuma günü ihaleye çıkacaklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, şehir kimliği ve tarihinde önemli bir yeri olan konağı yeni yılda şehre hediye edeceklerini belirtti. Zeki Toçoğlu, şehir tarihine sahip çıkmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Şehre yeni bir dönüşüm

Tarihi yapılarda başlattıkları aslına uygun restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha eklemekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Daha önce Sakarya Sanat Galerisi, Ofis Sanat Merkezi, Faik Baysal Kütüphanesi, Ziya Taşkent Konser Salonu gibi yapıları dönüşüme tabi tutmuş, sanatsal mekanlar haline dönüştürmüştük. Tarihi Sabitefendi Konağı ve Tarihi Alicanlar Konağı’nı...