18 / 05 / 2024

sakarya sapanca kestanelik kentsel dönüşüm 2015

sakarya sapanca kestanelik kentsel dönüşüm 2015

TOKİ tarafından Sapanca Belediyesi ile ortak yapılacak olan Sapanca Kestanelik kentsel dönüşüm projesi için bakanlık tarafından süreç başlatıldı. Proje kapsamında 756 adet konut ve 75 adet dükkan inşa edilecek.

Sakarya'da sahte ilanla bungalov kiralayan kişi tutuklandı!

Sakarya'nın gözde bölgeleri arasında yer alan Sapanca'da, kendisini bungalov işletmecisi olarak tanıtan ve yayınladığı sahte ilanlarla dolandırıcılık yapan 1 kişi tutuklandı.

Sapanca'da 10.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Sakarya Milli Emlak, Sakarya ili, Sapanca ilçesinde yer alan 5 gayrimenkulü 10 milyon 864 bin 952 TL'ye satıyor...

TOKİ'den Sakarya'ya 5 yeni okul! İhalesi bugün!

Sakarya İli, Akyazı İlçesi 24 Derslikli Anadolu Lisesi, Karasu İlçesi 16 Derslikli Anadolu İ. Hatip Lisesi ve 24 Derslikli İlkokul, Sapanca İlçesi 16 Derslikli Ortaokul, Serdivan İlçesi 16 Derslikli İlkokul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Sakarya'ya 5 yeni okul müjdesi!

Sakarya İli,Akyazı İlçesi 24 Derslikli Anadolu Lisesi, Karasu İlçesi 16 Derslikli Anadolu İ. Hatip Lisesi ve 24 Derslikli İlkokul, Sapanca İlçesi 16 Derslikli Ortaokul, Serdivan İlçesi 16 Derslikli İlkokul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Sakarya'ya 5 yeni okul geliyor!

Sakarya Akyazı İlçesi 24 Derslikli Anadolu Lisesi,Karasu İlçesi 16 Derslikli Anadolu İ.Hatip Lisesi ve 24 Derslikli İlkokul, Sapanca İlçesi 16 Derslikli Ortaokul, Serdivan İlçesi 16 Derslikli İlkokul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 9 Aralık'ta yapılacak.

Sapanca Kırkpınar'daki teleferik inşaatı durduruldu!

Sapanca Kırkpınar'da yapılmaya başlanan teleferik projesi için Sakarya 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını verdi...

Sapanca Reyhan Villaları’nın satışları başladı!

Sapanca Reyhan Villaları Marmara bölgesi Sakarya iline bağlı olan Sapanca’da inşa ediliyor. Proje İstanbul şehir merkezine 30 dakika, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 1 saat uzaklıkta yer alıyor.

Sapanca Kırkpınar'da teleferik inşaatı krizi çözülemedi! 

Sapanca Kırkpınar halkı, ilçelerinde yapılan teleferik projesini istemiyor. Sapanca Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran vatandaşlar, henüz çözüme ulaşamadı...

Sapanca Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik projesine karşı mücadelesi aylardır devam ediyor. Bölge sakinleri 2020 yılına teleferik alt istasyonunun karşısında kurdukları çadırda girdi. 

Sakarya’da ortalama ev fiyatı 210 bin 720 TL!

Sakarya’da ev fiyatları son bir yılda yüzde 6,77 oranında düşüş kaydetmesine rağmen, ilçe bazında bakıldığında Sapanca’da yüzde 18,2, Akyazı’da yüzde 8,1, Ferizli’de yüzde 7,2 değerlendi...

Sapanca’da teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca'da hayata geçirilecek teleferik projesi vatandaşların tepkisini çekti...

Sapanca’da ‘Küçük Arabistan’ kuruldu!

Sakarya’nın Sapanca ilçesi, özellikle Suudi Arabistan ve Katar'dan gelenlerin ilgisi ile konut fiyatlarında büyük artış yaşanmasına neden oldu. Değeri 1 milyon dolara kadar yükselen villalar Arapların meskeni oldu.

Sapanca'da dededen kalma konağı otele çevirdi!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan kadın girişimci Banu Elif Karabulut, 104 yıl önce dedesinin yaptırdığı konağı KOSGEB'ten aldığı krediyle butik otele çevirip turizm hizmeti veriyor.

sakarya sapanca kestanelik kentsel dönüşüm 2015 Haberi

sakarya sapanca kestanelik kentsel dönüşüm 2015


8 Ağustos 2012 tarihinde Sapanca Gazipaşa Mahallesi Kestanelik bölgesinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı yapılacağı ilan edilmişti.


TOKİ ile Sapanca Belediyesi ortaklığında yapılacak çalışmalar kapsamında 756 adet konut ve 75 adet dükkan inşa edilecek. Proje alanındaki yıkımlar belediye tarafından yapıldıktan sonra boş olarak TOKİ'ye teslim edilecek. Hak sahipleri belediye tarafından belirlenecek.



117 bin 43 metrekare alanda dönüşüm


Sapanca Kestanelik kentsel dönüşüm projesi 117 bin 43 metrekarelik alanı kapsıyor. 100 metre doğusunda Sapanca ilçe merkezinin bulunduğu alanda çalışmalar en geç 14 ay sonra tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceği belirtiliyor.



Gülcihan...