11 / 05 / 2024

sakarya üniversitesi ahşap malzemelerin inşaat sektöründe kullanımı konferansı

sakarya üniversitesi ahşap malzemelerin inşaat sektöründe kullanımı konferansı

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı...

Kadın girişimci ekosisteme uygun ürettiği ahşap evleri yurt dışına satıyor!

Sakarya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Gül Korkmaz, tasarımını da kendisi yaparak ürettiği "1 oda 1 salon", "2 oda 1 salon üçgen", "karavan" ve "garaj" modellerinde doğal ahşap evleri ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

Karasu'daki çarşıda ahşap 30 dükkan yandı!

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde ahşap 30 dükkanın bulunduğu, 500 metrekarelik çarşıda saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Dükkanlar kullanılamaz duruma geldii..

Aslandağ Grup Sakarya'da ahşap fabrikası kuruyor!

Aslandağ Grup yeni ahşap fabrikası kuruyor. Aslandağ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Aslandağ, yeni fabrika yatırımına 15 Temmuz'dan sonra karar verdiklerini söyledi.

Ahşap yapılar daha dayanıklı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi'nce yürütülen proje kapsamında ahşap yapıların depreme karşı daha dayanıklı olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin ahşap yapılara verdiği önemin daha da artması hedefleniyor.

Aslandağ Ahşap yılda 90 bin kapı üretiyor!

Aslandağ Ahşap (Artella), bu yıl 90 bin kapı üretim hedefine sahip. Sakarya’da daha büyük bir fabrika yatırımı için arsa alan firmanın 60 milyon liralık cirosu içinde yüzde 10 olan ihracatın payı da hızla yükseliyor.

Londra'ya 80 katlı ahşap gökdelen inşa edilecek!

İngiltere Londra'ya 80 katlı, 300 metre yüksekliğinde, ahşap gökdelen inşa edilecek. Mimari tasarımını Cambridge Üniversitesi'nin yaptığı gökdelen inşa edildiğinde Londra'nın en yüksek ikinci binası olacak.

1948 yılında Erenköy'de 30 odalı ahşap konak 31 bin liraya satılacakmış!

1948 yılında Milli Emlak tarafından açık artırma usulüyle Erenköy'de 30 odalı ahşap konak 31 bin liraya satılacakmış. Yine aynı yerde dönümü 7 ve 8 bin liraya iki parça arsa satılacakmış.

1948 yılında Fatih'te bahçeli, ahşap bir ev 3.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1941 yılında Fener semtinde Miraç Sokak'ta 551 metrekare bahçe içinde ahşap bir ev 75 altın parasına, 3 bin liraya satılacakmış.

Samsun Havza'da iki katlı ahşap ev yandı!

Samsun'un Havza ilçesi Ilıca Mahallesi'nde kullanılmayan iki katlı ahşap evin birinci katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede ikinci kata da sıçradı. Yangın 2 saatte söndürüldü.

Fatih'te iki katlı ahşap binada yangın çıktı!

Cibali Mahallesi Üsküplü Caddesi Bostan Hamamı Sokak üzerinde bulunan iki katlı ahşap binanın giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi...

Ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine dair tebliğ!

Ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iş iskelelerine dair tebliğ 19 Eylül 2014 tarihinde 29124 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları...

sakarya üniversitesi ahşap malzemelerin inşaat sektöründe kullanımı konferansı Haberi

sakarya üniversitesi ahşap malzemelerin inşaat sektöründe kullanımı konferansı


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Ahşap Malzemelerin İnşaat Sektöründe Kullanımı” konulu bir konferans düzenlendi.


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı.


Prof. Dr. Erdin, ahşabın doğal, sürdürülebilir, yenilenebilir, deprem ve yangın güvenli bir yapı malzemesi olduğunu belirterek, ahşap yapının doğru kullanıldığında hava kirliğini de azalttığını ifade etti. İnşaat mühendislerinin yapı malzemeleri seçiminde bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdin, yapı yapılırken girdilerin ve çıktıların çok iyi belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Ahşabın diğer yapı malzemelerinden hafif olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdin “Ahşap, deprem yüklerini emer, sönümler ve bir kısmını iletir. Ahşabın depremde güvenli bir yapı malzemesi olduğunu unutmamalıyız” dedi.


Emine Erdoğmuş da,...