01 / 05 / 2024

Aslandağ Grup Sakarya'da ahşap fabrikası kuruyor!

Aslandağ Grup Sakarya'da ahşap fabrikası kuruyor!

Aslandağ Grup yeni ahşap fabrikası kuruyor. Aslandağ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Aslandağ, yeni fabrika yatırımına 15 Temmuz'dan sonra karar verdiklerini söyledi.




Artella kapı sistemleri, Pedini mutfak ve Okey çelik kapı gibi markalarla üretim yapan ve son olarak emlak sektörüne STCA Gayrimenkul şirketiyle giren Aslandağ Grup, Sakarya’ya yeni fabrika kuruyor. Halen Samandıra’da 20 bin metrekarelik alanda üretim yapan Aslandağ Grup’un yeni ahşap fabrikası 30 milyon liraya mal olacak. Baba mesleği marangozluğu yapı sektörüne taşıdıklarını ve 40 yıldır üretim yaptıklarını söyleyen Aslandağ Ahşap Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Aslandağ, yeni fabrika yatırımına 15 Temmuz’un hemen ertesinde karar verdiklerini söyledi. Aslandağ “Sakarya’da 40 bin metrekare arazimiz vardı. 15 Temmuz’u gördük, fabrika yatırımını öne çektik” dedi. Fabrikaya 15 milyon lirası makine olmak üzere toplam 30 milyon lira yatırım yapacaklarını söyleyen Aslandağ “20 bin metrekare kapalı alan olacak. 400 kişilik istihdam ise 650’ye çıkacak. Örnek olsun, moral olsun diye yeni fabrika yatırımına başladık. Hep beraber ülkemize katkı sağlayıp daha fazla yatırım yapmalıyız” dedi.


1979’dan beri ticaretin içinde olduklarını anlatan Aslandağ “Babam ahşap ustası. 1988 yılında ilk atölyemizi kurduk. 60 metrekarede 6 kişiyle başladık. Bugün 20 bin metrekarelik üretim alanına ulaştık. 2016 yılında üretimimizin yüzde 10’unu ihraç ettik. 2017’de üretimimizin yüzde 30’unu ihraç etmeyi öngörüyoruz. Fabrika yatırımları konusunda da yurt dışından çok ciddi talepler alıyoruz. Suudi Arabistan’dan teklifte bulundular” dedi.


Konut sektörüne Kartal’dan girdi


2009 yılında 4 kardeşin sırasıyla Salih, Tuncay, Cemal ve Aydın isimlerinin baş harflerinde oluşan STCA Gayrimenkul’ü kurduklarını da anlatan Aslandağ, Anadolu yakasında kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Aslandağ şunları söyledi: “2009’dan 2015’e kadar kendi gayrimenkullerimizi yönettik. Yine bu süre zarfında fabrika binamız gibi kendimize özel mülkler inşa ettik. 2015 yılında ise Kartal bölgesini hedef seçerek, konut sektörüne giriş yaptık. İlk projemiz Yuvam Kartal Halitpaşa’dan sonra Mayıs 2016’da ise Kartallife Atalar projemize başladık. Projede toplam 24 adet 2+1, 76 adet 3+1, 4 adet dubleks ile birlikte toplam 104 daire bulunuyor. Haziran 2018’de teslim edeceğiz.”




Star


Geri Dön