02 / 05 / 2024

Sakaryada stat alanı bahçe mi oluyor

Sakaryada stat alanı bahçe mi oluyor

Türkiye genelinde eski stat alanlarının yeşil alana dönüşünde önemli bir gelişme yaşandı. Sakarya’da eski stat alanının Millet Bahçesi olacak. 

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Çaldıran Ovası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili, Çandıra İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çaldıran Ovası potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Son 10 ayda 15 milyon metrekarelik yayla alanının statüsü değiştirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yayla statüsündeki yaklaşık 900 bin metrekarelik alanın imara açılması kararıyla beraber son 10 ayda imara açılan yayla alanlarının büyüklüğü 15 milyon metrekareye ulaştı. 

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

SİT statülerine bilirkişi itirazı!

Birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Patara ile Fırnaz Koyu’nda statü değişikliğine, mahkemenin talebi üzerine rapor hazırlayan bilirkişi heyeti itiraz etti. 

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandıracağız" dedi...

Gebze Eskihisar'da sit alanı olan alanlar TBMM'de!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sakaryada stat alanı bahçe mi oluyor Haberi

Sakaryada stat alanı bahçe mi oluyor

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da eski stat alanının Millet Bahçesi olacağını duyurdu.

Geçen yıl TOKİ tarafından alınan 27 dönümlük alan için ihaleyle Şen Piliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar’ın kurduğu gayrimenkul firması PD tarafından 80 milyon TL bedel ödenmişti.

Bu satışın iptal olmasıyla TOKİ firmaya başka alan göstererek bu alanı Millet Bahçesi'ne dönüştürecek.

Yeni bir Millet Bahçesi yapılacağını kaydeden Erdoğan , “Eski stadyumun bulunduğu alanı alan arkadaşımızla gerek Belediye Başkanımız gerek TOKİ Başkanımız görüştü. Onlara başka yerden arazi vereceğiz. Eski stadın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapıyoruz. İngiltere’nin Hyde Park’ı varsa Sakarya’nın Millet Bahçesi olacak. Beton
ağırlıklı değil, yeşil ağırlıklı muhteşem bir projeyi hemen süratle başlatalım” dedi.

Böylece Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlar, “Millet...