13 / 05 / 2024

Salacak Harem boru hattı

Salacak Harem boru hattı

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

Salacak sahili yeniden düzenlenecek!

Salacak sahiline yeni düzenleme geliyor. Harem Otogarı sosyal donatı alanı olacak, Çengelköy’e kadar bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış!

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

1966 yılında İstanbul'un denizden görülen kısımları ağaçlandırılacakmış!

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul'un denizden görünen çıplak kısımlarının ağaçlandırılması için dikim faaliyetine başlanmış. Üsküdar Şemsipaşa sahilleri, Salacak, Harem sırtları, Mühürdar, Moda, Fenerbahçe yamaçları ağaçlandırılacakmış.

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay!

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay çıktı. ABD Temsilciler Meclisi, Kanada'nın Alberta eyaletiyle ABD'nin Nebraska eyaleti arasında kurulmasını öngörülen "Keystone XL Petrol Boru Hattı"na ilişkin yasa tasarısını onayladı.

BOTAŞ'ın doğalgaz boru hattı projesine 9 firmadan teklif!

BOTAŞ 'ın Mersin - Karaman arasında yapılacak doğalgaz boru hattı projesinin arazi-etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik işi için açtığı ihaleye 9 firma teklifte bulundu.

Erbosan Boru sorumluluk beyanını yayınladı!

Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Erbosan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. sorumluluk beyanını yayınladı...

1959 yılında Araba Vapuru İskelesi Harem'e nakledilecekmiş!

1959 yılında Kadıköy'de bulunan Araba Vapuru İskelesi Harem'e nakledilecekmiş. Boşalacak yere ise en az 5 bin kişilik yolcu iskelesi yaptırılacakmış. Kurulacak iskele Altıyol'dan da görülecekmiş.

Harem Otogarı Ataşehir'e taşınacak!

Yıllardır İstanbul Anadolu Yakası'na hizmet veren, Harem Otogarı, Ataşehir'e taşınıyor. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, son teknolojik sistemlerle donatılan yeni otogarın 2015'te hizmete gireceğini söyledi.

KKTC İçmesuyu Boru Hattı'nda denizaltılar için önlem!

Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projeye, denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması da engellenecek...

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

KKTC İçmesuyu Boru Hattı'nda denizaltılar için önlem alınıyor!

Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projeye, denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması da engellenecek.

Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan boru hattı inşaatı 2015'te başlıyor!

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan - Afganistan - Pakistan - Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015 'te başlanacağını açıkladı.

Salacak Harem boru hattı Haberi

Salacak Harem boru hattı



Yeni bir yeşil alan kazanıyoruz 


Anadolu Yakası'ndan İstanbul Yakası'na su verilmek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazandırıyor. Anadolu Yakası'ndaki Elmalı Barajı'ndan Salacak'a kadar uzanan boru hattı, buradan Sarayburnu'na uzanarak İstanbul Yakası'nın su ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak. Harem ile Salacak arasında, boru hattının düşüneceği alan, Devlet Su İşleri tarafından istimlak edilmişti. Buradaki kum depoları kaldırılmış ve kıyı nakil araçlarının geçişine kapatılmıştı. Borularının döşenmesi tamamlandı ve açılan çukurlar kapatıldı. Ancak burası, boruların üzerine fazla yük binmemesi için yine de nakil araçlarına kapatılacak. Harem-Salacak arasındaki arasındaki bu kıyı şeridi ağaçlandırılıp yeşil...