30 / 04 / 2024

Salt Galata mimari tasarım

Salt Galata mimari tasarım

Salt Yorumlama’nın İstanbul’daki lise öğrencilerine yönelik düzenleyeceği “Yüksek Yapılar” adlı mimari tasarım atölyelerinde, öğrenciler kendi model gökdelenleri ni oluşturacaklar. Tamamlanmış projelerin fotoğrafları Pinterest’ te paylaşılacak...

Reynaers Salt Galata'da mimarlık ofisleriyle bir araya geldi!

Mimarşiv’in İstanbul Serbest Mimarlar Derneği için düzenlediği İkili İş Görüşmeleri’ne katılan, teknolojisiyle geleceği bugüne taşıyan Belçika orijinli Pencere, Kapı ve Cephe Sistemleri üreticisi Reynaers ürün ve hizmetlerini tanıtmak için Galata'da mimarlık ofisleriyle bir araya geldi.

Kentsel İntermedya Sergisi 7 Mart'ta başlıyor!

Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört araştırma aracılığıyla disiplinler arası kent çalışmalarına yönelik yenilikçi yöntemleri inceleyen sergi Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye 7 Mart-1 Nisan tarihlerinde SALT Galata’da görülebilecek..

Arredamento SALT Galata’da sergilendi!

Arredamento tarafından SALT iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, 26 Ocak Perşembe günü SALT Galata’da açıldı.

Tek ve Çok Sergisi 6 Eylül'de gerçekleşecek!

Eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli Tek ve Çok sergisi 6 Eylül'de SALT Galata'da açılıyor.

Salt Galata'da Göçebe Mekanlar Sergisi açıldı!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki Alman konut mimarisi ögelerini inceleyen sergi 17 Haziran’da SALT Galata’da açıldı.

Almanya Göçebe Mekânlar Sergisi 17 Haziran’da!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki etkilerini inceleyen Göçebe Mekânlar sergisi 17 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor.

Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları gerçekleşti!

Rigips Türkiye tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilen “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” mimarları, iç mimarları, danışmanları ve tüm diğer sektör profesyonellerini 18 Mayıs Çarşamba günü Salt Galata’da bir araya getirdi.

Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları 18 Mayıs'ta Salt Galata'da!

Rigips Türkiye tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek olan “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” mimarları, iç mimarları, danışmanları ve tüm diğer sektör profesyonellerini 18 Mayıs Çarşamba günü Salt Galata’da bir araya getirecek.

Mimarlık ve Sinema Salt Galata'da buluşacak!

İlki 11 Ocak 2016'da müzik konusunda Salt Galata'da düzenlenen "Mimarlık Ve..." buluşmalarının ikincisi yarın 'Mimarlık ve Sinema' başlığı altında gerçekleşiyor. Panel, Kalebodur'un desteği ile düzenlenecek.

Galata'da dikkat çeken bir çatı katı!

Mimari tasarım sayfası Desing Father facebook sayfasında Galata'da yer alan çatı katına ait fotoğrafları paylaştı. İşte Galata'da dikkat çeken bir çatı katının görüntüleri..

Salt Galata’da öğrenciler için mimari tasarım atölyeleri oluşturuluyor!

Salt Yorumlama’nın İstanbul’daki lise öğrencilerine yönelik düzenleyeceği “Yüksek Yapılar” adlı mimari tasarım atölyelerinde, öğrenciler kendi model gökdelenleri ni oluşturacaklar. Tamamlanmış projelerin fotoğrafları Pinterest’ te paylaşılacak...

Yerelde Modernler sergisi Sovyet mimarisine ışık tutuyor!

8 Mayıs-11 Ağustos tarihlerinde SALT Galata’da gerçekleşecek Yerelde Modernler sergisi, savaş sonrası Sovyet mimarisinde neler olduğuna daire tüm bilgileri verecek...

Savaş Sonrası Sovyet Mimarlığı’ konferansı SALT Galata’da!

Stalin’in 1953’te ölümünden SSCB’nin 1990’da dağılışına kadar geçen dönemde gelişen Sovyet mimarlığı, SALT Galata’da düzenlenecek bir konferansla tartışmaya açılıyor...

Salt Galata mimari tasarım Haberi

Salt Galata mimari tasarım

SALT Yorumlama tarafından lise öğrencileri için düzenlenen “Yüksek Yapılar” adlı mimari tasarım atölyeleri gökdelen yapımına odaklanıyor. Öğrencilerin farklı biçimlerde gökdelen modelleri üreteceği atölyelerin yürütücülüğünü mimar ve akademisyen Ali Dur yapacak. 


Atölyelerde öğrenciler, çeşitli nesneleri kullanarak kağıt üstünde su izleri çıkaracak ve bu kağıt formlarla kendi model gökdelenlerini tasarlayıp oluşturacaklar. Tamamlanmış projelerin fotoğrafları Pinterest’te paylaşılacak. Atölyeler kapsamında ayrıca, öğrencilerle mimarlık mesleği üzerine çok yönlü tartışmalar geliştirilecek.


Ali Dur, 2008’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra The Cooper Union’da mimarlık yüksek lisansı yaptı. Archiprix Türkiye 2008’de birincilik ödülü alan Dur, çalışmalarını İstanbul ve New York’ta sürdürüyor; Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.


Atölye dili Türkçe’dir ve katılım 20 öğrenciyle...